• Lorem ipsum

Waterschade is nooit een pretje en al helemaal niet als de badkamervloer de oorzaak is. Badkamers moeten immers nat kunnen worden en waterdicht zijn.

Een wellnesscenter op de eerste verdieping van een pand in Badhoevedorp zag zich geconfronteerd met dit probleem. De badkamervloer in de bijna 100 vierkante meter grote badruimte was niet waterdicht. Daardoor ontstond er waterschade op de begane grond. Het was een onverwacht probleem, want het centrum was gevestigd in een vrij nieuw gebouw (op dat moment pas drie jaar oud). Maar ook nieuwe gebouwen zijn gevoelig als er bezuinigd wordt op de kwaliteit van de verf. De bestaande laag vloerverf was bovendien slecht afgewerkt.

De vele gasten van het wellnesscenter zorgden zo onbedoeld voor een vervelende lekkage. De muren op de ondergelegen verdieping kregen lelijke vlekken. Er ontstond schimmelvorming. Lang wachten met ingrijpen zou tot ernstige schade aan de constructie kunnen leiden en de binnenlucht ongezond maken. Er was feitelijk maar één oplossing: de hele badkamervloer opnieuw verven. Onze hulp werd ingeroepen.

Aanbevolen producten

Sterke transparante vloerverf

Voordat de klus kon beginnen, moest er eerst grondig worden schoongemaakt. Dit was tijdrovend maar broodnodig. Wij adviseerden Inno Vloerreiniger, dit is een universeel biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voor het reinigen van o.a. betonvloeren. Na het schoonmaken werden twee lagen Scanofloor Pre Dekverf en een laag Scanofloor Clearcoat aangebracht. De Pre Dekverf is een dekkende waterdichte betonverf en de Clearcoat is een transparante waterdichte coating die de gekleurde laag extra bescherming biedt.

Gelukkig is nu alles dik voor elkaar! Dit drie lagen systeem zorgt voor een waterdicht, hygiënisch en makkelijk te onderhouden badkamervloer waar het wellnesscenter van op aan kan.

U kunt dezelfde producten gebruiken voor uw badkamervloer of wellnesscenter. Gewoon de links volgen en u hebt ze snel in huis.

Wilt u advies bij het verven van uw vloer, onze medewerkers staan u graag te woord! 

Waterdichte verf voor badkamervloer in Wellnesscenter