• Lorem ipsum

Waterdichte verf badkamer

Waterschade is nooit een pretje en al helemaal niet als de badkamervloer de oorzaak is. Badkamers moeten immers nat kunnen worden en waterdicht zijn.

Een wellnesscenter op de eerste verdieping van een pand in Badhoevedorp zag zich geconfronteerd met dit probleem. De badkamervloer in de bijna 100 vierkante meter grote badruimte was niet waterdicht. Daardoor ontstond er waterschade op de begane grond. Het was een onverwacht probleem, want het centrum was gevestigd in een vrij nieuw gebouw (op dat moment pas drie jaar oud). Maar ook nieuwe gebouwen zijn gevoelig als er bezuinigd wordt op de kwaliteit van de verf. De bestaande laag vloerverf was bovendien slecht afgewerkt.

De vele gasten van het wellnesscenter zorgden zo onbedoeld voor een vervelende lekkage. De muren op de ondergelegen verdieping kregen lelijke vlekken. Er ontstond schimmelvorming. Lang wachten met ingrijpen zou tot ernstige schade aan de constructie kunnen leiden en de binnenlucht ongezond maken. Er was feitelijk maar één oplossing: de hele badkamervloer opnieuw verven. Onze hulp werd ingeroepen.

Voordat de klus kon beginnen, moest er eerst grondig worden schoongemaakt. Dit was tijdrovend maar broodnodig. Wij adviseerden Inno Vloerreiniger, dit is een universeel biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voor het reinigen van o.a. betonvloeren. Na het schoonmaken werden twee lagen Scanofloor Pre Dekverf en een laag Scanofloor Clearcoat aangebracht. De Pre Dekverf is een dekkende waterdichte betonverf en de Clearcoat is een transparante waterdichte coating die de gekleurde laag extra bescherming biedt.

Gelukkig is nu alles dik voor elkaar! Dit drie lagen systeem zorgt voor een waterdicht, hygiënisch en makkelijk te onderhouden badkamervloer waar het wellnesscenter van op aan kan.

 Gebruikte producten

Ontvetter
Een zeer sterk ontvettend multifunctionele zeep. Deze ontvetter lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten.

Scanofloor Pre dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.

 

Scanofloor Clearcoat
Transparante vloercoating (2 componenten lak) en biedt uw vloer bescherming. Clearcoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het lakken van vloeren en wanden van o.a. beton, hout en tegels.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!