• Lorem ipsum

Vloerfverf op natuursteen

Een vloer van natuursteen ziet er prachtig uit, maar kan nadelen hebben. Niet meer voor de bewoners van een huis in Den Haag. Zij brachten een laag vloerverf aan van Scanofloor.

Het Haagse huis had een grote woonkamervloer van vijftig vierkante meter. De hele vloer was van natuursteen. Het reliëf in de steen was een van de mooiste elementen van de vloer, maar bleek in de praktijk ook een bron van zorg. Er bleef vuil op hangen en hoe hard men ook schrobte, helemaal schoon werd het nooit. 

De bewoners klopten aan voor advies en kregen de oplossing te horen: vloerverf van Scanofloor. Verf zorgt voor een extra beschermlaag die heel gemakkelijk te reinigen is, mits gekozen wordt voor vloeistofdichte kwaliteitsverf die geschikt is voor natuursteen. Dat sprak ze wel aan. Of die verf ook transparant kon, was de volgende vraag.  Jazeker: Clearcoat zorgt ervoor dat de stenen vloer herkenbaar blijft én toch schoon.

Voordat de Scanofloor Clearcoat op de vloer ging, moest er een hechtlaag op. Geadviseerd werd om Clearprimer te gebruiken, een primer die zich vastzet op de vloer en de hechting van de toplaag verbetert. Hierna kwam er een laag Clearcoat overheen, waarbij gekozen werd voor een warme, matte tint. Het resultaat oogde niet alleen fantastisch, maar loste ook de schoonmaakproblemen op.