• Lorem ipsum

Vloeistofdichte vloer

Scanofloor vloerverf past heel goed bij garagevloeren. Tot die vaststelling kwam een autobedrijf in Almere waar wij in oktober van 2013 een nieuwe coating aanbrachten. Het bedrijf voldoet nu aan de milieuregels. De garagehouder had een onbehandelde betonnen vloer. De gemeente Almere stelde als eis dat deze vloeistofdicht werd gemaakt. Scanofloor Specialist adviseerde welke vloerverf het meest geschikt was voor deze garagevloer.

De zorg voor het milieu is de laatste decennia in een stroomversnelling geraakt. De overheid stelt almaar hogere eisen en heeft daar goede redenen voor: we willen immers allemaal de wereld zo leefbaar mogelijk houden. Vloeren die niet vloeistofdicht zijn, laten schadelijke oliën en andere vloeistoffen door. Denk hierbij ook aan weekmakers in autobanden. Chemicaliën kunnen in het grondwater doorsijpelen. Gemeenten eisen daarom van hun bedrijven dat ze vloeren hebben die geen schadelijke stoffen doorlaten. Vaak wordt er periodiek op gecontroleerd. Wie zich niet aan de regels houdt, komt in grote problemen. Het kan uiteindelijk tot sluiting van een onderneming leiden.

Een coating van Scanofloor zorgt ervoor dat de garagevloer gegarandeerd vloeistofdicht wordt. Toen wij de vloer in Almere aantroffen was deze vies en beschadigd. We hebben hem daarom eerst goed ontvet en vervolgens geschuurd om de hechting te bevorderen.

Als voorbehandelmiddel brachten we Scanofloor Uniprimer aan, een 2-componenten primer die de hechting van de bovenlaag nog versterkt. Hier overheen volgden twee lagen Pre Dekverf. In totaal gebruikten we 10 liter primer en 40 liter Pre Dekverf voor een oppervlak van 120 vierkante meter. Tijdens de werkzaamheden werd de vloerverwarming uitgezet. Een heteluchtkanon zorgde ervoor dat de grote ruimte toch voldoende op temperatuur bleef. Het bedrijf beschikt nu over een duurzame, slijtvaste vloer.

 Gebruikte producten

Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes.

Scanofloor Pre dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.

 

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!