• Lorem ipsum

Scanofloor vloerverf past heel goed bij garagevloeren. Tot die vaststelling kwam een autobedrijf in Almere waar wij in oktober van 2013 een nieuwe coating aanbrachten. Het bedrijf voldoet nu aan de milieuregels. De garagehouder had een onbehandelde betonnen vloer. De gemeente Almere stelde als eis dat deze vloeistofdicht werd gemaakt. Scanofloor Specialist adviseerde welke vloerverf het meest geschikt was voor deze garagevloer.

Aanbevolen producten

Milieuregels voor autobedrijven 

De zorg voor het milieu is de laatste decennia in een stroomversnelling geraakt. De overheid stelt almaar hogere eisen en heeft daar goede redenen voor: we willen immers allemaal de wereld zo leefbaar mogelijk houden. Vloeren die niet vloeistofdicht zijn, laten schadelijke oliën en andere vloeistoffen door. Denk hierbij ook aan weekmakers in autobanden. Chemicaliën kunnen in het grondwater doorsijpelen. Gemeenten eisen daarom van hun bedrijven dat ze vloeren hebben die geen schadelijke stoffen doorlaten. Vaak wordt er periodiek op gecontroleerd. Wie zich niet aan de regels houdt, komt in grote problemen. Het kan uiteindelijk tot sluiting van een onderneming leiden.

De oplossing voor deze garage 

Een coating van Scanofloor zorgt ervoor dat de garagevloer gegarandeerd vloeistofdicht wordt. Toen wij de vloer in Almere aantroffen was deze vies en beschadigd. We hebben hem daarom eerst goed ontvet en vervolgens geschuurd om de hechting te bevorderen.

Als voorbehandelmiddel brachten we Scanofloor Uniprimer aan, een 2-componenten primer die de hechting van de bovenlaag nog versterkt. Hier overheen volgden twee lagen Pre Dekverf. In totaal gebruikten we 10 liter primer en 40 liter Pre Dekverf voor een oppervlak van 120 vierkante meter. Tijdens de werkzaamheden werd de vloerverwarming uitgezet. Een heteluchtkanon zorgde ervoor dat de grote ruimte toch voldoende op temperatuur bleef. Het bedrijf beschikt nu over een duurzame, slijtvaste vloer.

Vloerverf voor garagevloeren is zo besteld

Volg onderstaande productlinks en bestel onze speciaal voor garagevloeren ontwikkelde vloerverf:

Wilt u meer advies bij het verven van uw garagevloer? Wij staan u graag te woord! 

Vloeistofdichte vloer voor autobedrijf