• Lorem ipsum

Open grindvloer verven

Ook een open grindvloer verven is prima mogelijk met hoge kwaliteit vloerverf. Een ondernemer in Almelo bracht Scanofloor Pre Dekverf aan op de vloer van deze bedrijfsruimte. Het resultaat ziet er prima uit.

Grindvloeren zijn sterk en hebben een eigen sfeer. Door de structuur zijn ze echter gevoelig voor slijtage. Zeker open grindvloeren, die door hun open structuur gemakkelijk stof en vuil vasthouden. Toen deze ondernemer in Almelo een bedrijfsruimte huurde om er een kledingszaak in te vestigen, trof ze een vieze en kaalgelopen vloer aan. De grindvloer opknappen was absoluut onvermijdelijk.

De vloer is op ons advies aangepakt met Pre Dekverf, in de kleur RAL 7015. Omdat open grindvloeren sterk zuigend zijn, lag het verbruik wel hoger dan normaal bij deze verf. Uiteindelijk werd 1 kg verf gebruikt per 4 m2. Bij een gesloten grindvloer is het verbruik normaal 1 kg op 6 m2.

Voordat de vloer geschilderd werd, moest ze goed schoon worden gemaakt. Dit gebeurde met een schrobmachine, voorzien van ontvettende zeep. Na het drogen gingen er twee lagen Pre Dekverf overheen. Dit volstond. De vloer ziet er nu weer haast als nieuw uit en de kledingzaak kan binnenkort de deuren openen.

Grindvloeren schilderen is gemakkelijk te doen in eigen beheer. Het vergt geen speciale ervaring. U moet natuurlijk wel de gebruiksaanwijzing van de verf volgen. Houd ook rekening met het wat hogere verbruik bij open grindvloeren. Mocht u de klus toch liever uitbesteden, brengen wij u graag in contact met een professionele schilder.

Open grindvloer opknappen

De gebruikte grindvloerverf voor dit project was Pre Dekverf. Deze betonverf van Scanofloor is extreem slijtvast en gemaakt op basis van epoxy, hetzelfde bestanddeel dat we vaak in gietvloeren zien. Pre Dekverf is een product met twee componenten die u direct voor gebruik moet mengen. U kunt deze verf toepassen als beschermende en waterdichte afwerklaag op vloeren, maar ook voor wanden en trappen. 

Pre Dekverf kan ook voor gesloten grindvloeren worden gebruikt. Die treffen we vaak aan in ruimtes die nat worden, bijvoorbeeld toiletgroepen in bedrijven. Het grote voordeel van Pre Dekverf is dat deze oneindig vaak schoongemaakt kan worden zonder dat er laagdikte verloren gaat. Een handige en ook hygiënische oplossing.

 


 

Gebruikte producten

Scanofloor Pre dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.


Gekozen kleur

RAL 7015
Leigrijs

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!