• Lorem ipsum

Linoleumvloer-schilderen

Wij waren als adviseur betrokken bij een grote verfklus in het kantoor van een autofabrikant: VDL in Dronten. Daar leverden wij de kunststofcoating.

Bij VDL kregen de kantoren een fikse opknapbeurt. Ze horen bij de fabriek waar vuilniswagens worden gemaakt. Op de vloeren lag oud Marmoleum, afkomstig uit de jaren tachtig. Toch waren de vloeren nog niet versleten: linoleum gaat heel lang mee. Een nadeel is dat de kleuren en dessins vaak verouderen. Kunststofvloeren van geel, rood-oranje of blauw zijn algauw niet meer van deze tijd. Eruit halen is geen optie want daar trek je de gehele ondervloer mee kapot.

Een linoleumvloer, bijvoorbeeld van het merk Marmoleum, kan gemakkelijk worden geschilderd. Maar dan moet wel de juiste verf worden gebruikt. Zomaar vloerverf opsmeren gaat niet altijd goed, maar verf ontwikkeld voor kunststof kan wel.

Zo'n product is Scanofloor Vinyl Vloercoat. Daarmee kunnen vloeren in alle effen kleuren worden geverfd. En dat zonder primer, want Vinyl Vloercoat hecht heel goed zonder grondverf.

Belangrijk is wel dat linoleumvloeren voor het verven van was worden ontdaan. Dit kan met stripzeep, bijvoorbeeld Inno Coatings Vloerstripper.

Ook VDL koos ervoor om de vloeren te schilderen. Veel goedkoper dan alles compleet vernieuwen, want verven is letterlijk tien keer voordeliger. En zo kreeg VDL ook direct de look die het bedrijf wilde hebben, in een korte tijd.

 

Gebruikte producten

Vloerstripper
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Aanbevolen om te gebruiken als voorbehandeling voor het gebruik van Vinyl Vloercoat.

Scanofloor Vinylcoat
Is een dekkende vloerverf en biedt uw vloer bescherming. Vinyl Vloercoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het verven van vloeren en wanden van o.a. laminaat, linoleum en vinyl.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!