• Lorem ipsum

Wij waren als adviseur betrokken bij een grote verfklus in het kantoor van een autofabrikant: VDL in Dronten. Daar leverden wij de kunststofcoating.

Bij VDL kregen de kantoren een fikse opknapbeurt. Ze horen bij de fabriek waar vuilniswagens worden gemaakt. Op de vloeren lag oud Marmoleum, afkomstig uit de jaren tachtig. Toch waren de vloeren nog niet versleten: linoleum gaat heel lang mee. Een nadeel is dat de kleuren en dessins vaak verouderen. Kunststofvloeren van geel, rood-oranje of blauw zijn algauw niet meer van deze tijd. Eruit halen is geen optie want daar trek je de gehele ondervloer mee kapot.

Linoleumverf frist oude vloer op

Een linoleumvloer, bijvoorbeeld van het merk Marmoleum, kan gemakkelijk worden geschilderd. Maar dan moet wel de juiste verf worden gebruikt. Zomaar vloerverf opsmeren gaat niet altijd goed, maar verf ontwikkeld voor kunststof kan wel.

Zo'n product is Scanofloor Vinyl Vloercoat. Daarmee kunnen vloeren in alle effen kleuren worden geverfd. En dat zonder primer, want Vinyl Vloercoat hecht heel goed zonder grondverf.

Belangrijk is wel dat linoleumvloeren voor het verven van was worden ontdaan. Dit kan met stripzeep, bijvoorbeeld Vinylstripper.

Ook VDL koos ervoor om de vloeren te schilderen. Veel goedkoper dan alles compleet vernieuwen, want verven is letterlijk tien keer voordeliger. En zo kreeg VDL ook direct de look die het bedrijf wilde hebben, in een korte tijd.

Lees meer over linoleum verven!

Linoleumvloer schilderen in groot bedrijf