• Lorem ipsum

Een oude vloer van linoleum verven kan oogverblindend mooie resultaten opleveren. Kijk maar naar het interieur van dit kantoorpand.

Het gaat hier om het kantoor van Alda. Dit Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in dance events in binnen- en buitenland: een branche waarin mooie vormgeving heel belangrijk is. De klant stelde dan ook hoge eisen aan de producten.

In het kantoor lag linoleum van het merk Marmoleum. Verven van dit soort vloeren gaat heel goed, maar vraagt een slimme aanpak. Essentieel is dat er gekozen wordt voor vloerverf die geschikt is voor kunststof. Scanofloor Vinyl Vloercoat is speciaal hiervoor ontwikkeld.

De vloer bij Alda was al eens eerder geschilderd, maar het bedrijf wilde een andere kleur. De linoleumvloer werd eerst grond gereinigd met RDS-zeep (vergelijkbaar met deze vloerreiniger). Vervolgens moest er geschuurd worden. Dit ging met fijn schuurpapier, korrel 120.

Na een keer goed stofzuigen en het afplakken van de kozijnen, kon de eerste laag Vinyl Vloercoat worden aangebracht. Vervolgens ging de tweede laag erop.

Linoleum verven? Vloerverwarming en airco uit!

Belangrijk bij het aanbrengen van vloerverf is dat de vloerverwarming uitstaat, evenals de air conditioning. Vloerverwarming die aan staat versnelt het drogen en maakt de rolbanen zichtbaar. Airco onttrekt vocht aan de coating, waardoor het drogen eveneens te snel gaat.

Bij Alda werd de afplaktape losgetrokken na het aanbrengen van de tweede laag. Na twee dagen goed doorharden konden alle kantoorelementen en meubels terug op de vloer worden geplaatst. Over het resultaat was iedereen enthousiast!

Gaat u linoleum verven, hetzij thuis of op kantoor, en hebt u daarover vragen, bel of mail ons dan.

Wilt u meer weten over linoleumverf van Scanofloor? Klik dan hier!

Linoleum verven in kantoorpand: nieuw leven voor marmoleumvloer