• Lorem ipsum

Garagevloer verven

Scanofloor-specialist.nl was behulpzaam met het aanbrengen van een garagevloerverf in een parkeergarage in Alphen aan den Rijn. De garagevloer was al een aantal jaren intensief gebruikt. Helaas was destijds een verkeerde keuze gemaakt bij het type vloerverf. De gebruikte betonverf was niet bestand tegen de weekmakers die in autobanden voorkomen. Dit zijn chemische stoffen die op verf inwerken. Hierdoor was de originele laag helemaal afgebladderd. Dit tastte de bovenste laag van de betonvloer aan. Het resultaat: scheuren in het beton.

Even een nieuw verflaagje aanbrengen was niet voldoende. Eerst moesten de scheuren in het beton gerepareerd worden. Anders zou er op termijn nog grotere schade kunnen ontstaan, ook aan de auto's van de gebruikers en aan het milieu. Hiervoor werd 2-componentenplamuur gebruikt. Voordat we aan de slag gingen moesten we de betonvloer ontvetten. Vet verhindert een goede hechting van de verf. Bovendien kan het de kleurkwaliteit aantasten. Een traditionele manier om een betonvloer te ontvetten is door deze te wassen met warm water en ammoniak. Oplosmiddelen worden afgeraden; ze zijn niet effectief genoeg.

De scheuren in de betonvloer zijn aangepakt met Inno Vloerfix. Dit product is ontwikkeld voor het opvullen van gaten en barsten in steenachtige ondergronden.

Toen het voorbereidende werk gedaan was, kwam de echte schilderbeurt. We gebruikten Scanofloor Pre Dekverf, een vloerverf die bij uitstek geschikt is voor het verven van vloeren in parkeergarages, fabriekshallen en andere plaatsen die intensief worden gebruikt. De toplaag werd zorgvuldig aangebracht en na droging kon de parkeergarage opnieuw in gebruik worden genomen.

Wie naast het egaal verven tevens markeringen wil aanbrengen op de vloer in een parkeergarage kan hiervoor de belijningsverf van Scanofloor gebruiken. Scanofloor belijningsverf is een sneldrogende 2 componenten epoxy verf specifiek voor het aanbrengen van belijningen op betonnen en houten vloeren.