• Lorem ipsum

Fabriek primer belijningsverf

Een Nederlandse fabriekshal heeft met Scanofloor Uniprimer een einde gemaakt aan de chaos op de werkvloer. Het ging om een kleine ruimte die voor de helft volstond met machines. Het werk maakte het noodzakelijk om geregeld allerlei losse spullen in de ruimte te zetten. Die stonden echter vaak in de weg en zorgde voor een chaotische en onveilige omgeving.

De oplossing die het bedrijf bedacht bestond uit verf. De fabrikant besloot om met lijnen de ruimtes af te bakenen zodat duidelijk werd waar wel of niet spullen konden worden geplaatst. Ook besloot men met belijning een veiligheidszone rond de machines te maken.

Normaal zou men Scanofloor Belijningsverf voor deze klus hebben gebruikt, maar vanwege de grotendeels ruwe betonnen ondergrond koos de fabriek voor Scanofloor Uniprimer. Dit is eigenlijk een grondverf, maar kan ook prima voor belijning worden gebruikt als er geen andere verflaag aanwezig is. Een ander voordeel is dat Uniprimer al bij een temperatuur van 2 graden kan worden aangebracht. Handig in een koude fabrieksruimte.

Uniprimer had in dit geval nog een paar aardige bijkomstigheden. Deze vloerverf is in een geopende pot ongeveer acht uur bruikbaar, dus kon er precies een werkdag mee worden geverfd. Het bedrijf hoefde ook niet lang stilgelegd te worden, want Uniprimer is al na een goed uur droog. Het gaat hierbij wel om een verf met twee componenten. Dit betekent dat ze goed gemengd moeten worden direct voor gebruik. Geen probleem, maar wel belangrijk om te bedenken.