• Lorem ipsum

Auditieruimte-vloer-verven

Een auditieruimte in Amsterdam koos Scanofloor Vinyl Vloercoat voor het opfrissen van de linoleumvloer. Een logische keuze, want Vinyl Vloercoat is speciaal gemaakt voor dit soort vloeren.

Linoleum is een bijzonder sterk materiaal dat vele jaren meegaat. Maar alles is aan slijtage onderhevig en dus ziet ook linoleum er na lange tijd van intensief gebruik niet meer zo mooi uit. Er komen putjes in, de kleur vervaagt, er komen strepen op enzovoort. De eerste de beste verf erover smeren is geen goed idee. Linoleum is hout noch beton, maar een kunststof die speciale eisen stelt aan verf. Scanofloor heeft een vloerverf die hiervoor is samengesteld: Scanofloor Vinyl Vloercoat.

Een auditieruimte voor tv-producties in Amsterdam was vroeger in gebruik als balletlokaal. De vloer vertoonde nogal wat slijtageplekken, maar was ook niet zo slecht dat ze vervangen moest worden. Om de ruimte geschikt te maken koos de onderneming ervoor de ondergrond te schilderen.

De linoleumvloer werd eerst gestript. Hiermeer wordt het verwijderen van de vettige waxlaag bedoeld. In dit geval koos de eigenaar voor dweilen met speciale zeep. Scanofloor Vinylstripper is een ideaal product voor dit doel en haalt de waxlaag snel en doeltreffend weg. Na het strippen dweilde de eigenaar nog een keer na met zuiver water. Hierna werden er twee lagen Vinyl Vloercoat opgezet, uiteraard met de vereiste droogtijd ertussen. De tweede laag moet tussen 2 en 72 uur na de eerste worden aangebracht.