klantenservice

Badkamervloer verven in Veendam

Badkamervloer verven in Veendam

Een badkamervloer met vloerverwarming verven is niet altijd makkelijk. Dat ondervond de familie Bertels in Veendam. In hun vorige huis hadden ze een transparante coating aangebracht op de vloer met vloerverwarming in de badkamer. De vloercoating was relatief goedkoop en de kwaliteit was niet al te best. Het product bleek niet bestand tegen de warmte die opsteeg uit de leidingen. Het resultaat was al snel lelijk: de coating sloeg geel uit en de familie kon de vloerverwarming letterlijk door de coating heen zien.

Hittebestendige coating

Het gezin verhuisde voorjaar 2012 naar een nieuwbouwwoning en wilde daar ook vloerverwarming in de badkamer. Maar dan wel zonder hetzelfde probleem als in het oude huis. Bovendien wenste de familie Bertels een waterdichte toplaag. Immers, badkamervloeren worden nat en het vocht mag niet doorlekken. Zeker niet als er ook nog eens vloerverwarming onder ligt.

Aanbevolen vloerverf voor vloerverwarming

In overleg met Scanofloor-Specialist werd gekozen voor een behandeling met Scanofloor Clearcoat, een transparante 2 componenten coating van hoge kwaliteit die uitstekend past in badkamers en andere vochtige ruimtes.  Clearcoat is slijtvast, vloeistofdicht en bestand tegen de warmte van verwarmingsbuizen. De vloercoating wordt ook veelvuldig toegepast in kelders, garages en ruimtes waarin hygiëne belangrijk is. Het is een duurzaam product.

De familie Bertels was zeer tevreden met het resultaat. Daarom werd besloten om ook in de wc een vloercoating aan te brengen met Scanofloor Clearcoat.

Badkamervloeren: alle opties voor vloerverf

Badkamervloeren zijn niet allemaal hetzelfde. Ook de wensen van bewoners wijken vaak af. Daarom dit overzicht van veel voorkomende situaties en geadviseerde producten.

Betonvloer verven (transparant)

Wilt u een transparante afwerking (betonlook) in de badkamer die vloeistofdicht is dan gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtprimer en Scanofloor Clearcoat als transparante eindlaag op uw betonvloer.

Bestellen?

Betonvloer verven (dekkend)

Wilt u de betonvloer dekkend verven in de badkamer, dan gebruikt u Scanofloor Uniprimer als hechtprimer en Scanofloor Pre Dekverf als afwerklaag. Heeft u vloerverwarming dan past u Scanofloor Colourcoat toe als afwerklaag.

Tegels verven (transparant)

Voor een transparante afwerking van de badkamertegels gebruikt u Scanofloor Uniprimer of Scanofloor Clearprimer als hechtlaag voor poreuze tegels. Als eindlaag gebruikt u Scanofloor Clearcoat.

Tegels verven (dekkend)

Voor een dekkende afwerking (in een RAL kleur) van de badkamertegels gebruikt u Scanofloor Uniprimer voor poreuze tegels. Deze werkt u vervolgens af met Scanofloor Pre Dekverf. Heeft u vloerverwarming in de badkamervloer dan werkt u de primer af met Scanofloor Colourcoat. Scanofloor Colourcoat vergeelt (verkleurt) niet ter plaatse van de verwarmingsbuizen.

Alle opties bieden een zeer goede bescherming, zijn slijtvast, schrobvast en waterdicht.

U kunt alle vloerverf voor badkamers direct bestellen in onze webshop. Gewoon de links volgen. Wij verzekeren een snelle levering.

Wilt u verder advies bij het verven van uw badkamervloer? Onze medewerkers staan u graag te woord!