• Lorem ipsum

Haast alle vloerverf is geschikt voor meerdere types ondergrond. Het is goed mogelijk om populaire betonverf als Pre Dekverf ook aan te brengen op houten vloeren. Zulke verf ziet er op hout even mooi uit als producten die specifiek als houtverf worden verkocht. Het ligt aan uw persoonlijke wensen of dit ook de beste keuze is. Wie er prijs op stelt om het authentieke karakter van hout te bewaren, kiest beter voor een transparante vloerverf of transparante houtverf. Wie liever dekkend verft met een mooie egale kleur, kan met betonverf prima uit de voeten.

Als betonverf ook op hout kan, waarom heet de verf dan betonverf?

In Nederland en België zijn de vloeren in moderne woonhuizen en bedrijven meestal van beton. Veel vloerverf wordt specifiek voor zulke harde vloeren ontwikkeld. Voor het gemak noemen we zulke vloerverf vaak betonverf. Maar dit wil niet zeggen dat deze verf uitsluitend op beton kan worden aangebracht. Het is maar een naam. Betonverf kan op vele vloertypes worden aangebracht, inclusief hout, en heeft op elke ondergrond dezelfde duurzame kwaliteiten.

Hoe voorkom ik dat de houten vloer vergeelt na het verven?

Houten vloeren zien er na het verwijderen van verf en het schuren vaak op hun mooist uit. Veel beits en transparante vloerverf heeft als nadeel dat het hout verdonkert of vergeelt. Het effect van pasgeschuurd hout kan zo verloren gaan. Er is echter transparante houtverf op de markt speciaal voor vloeren. Hiermee blijft de natuurlijke uitstraling intact.

Kan ik betonverf ook op hout aanbrengen?