• Lorem ipsum

Winkelvloer verven tips

Vloerverf voor de winkelvloer is natuurlijk in elke verfzaak te vinden. Maar het is verstandig om vooraf aan de vereisten te denken. Wat maakt verf eigenlijk geschikt voor een winkelvloer? En is de coating wel makkelijk aan te brengen?

Een vloer verven moet altijd doordacht gebeuren. Vloerverf voor winkels moet allereerst geschikt zijn voor de vele tientallen, honderden of misschien wel duizenden voeten die er elke dag overheen gaan. Dit betekent dat dweilen, boenen en vegen geen problemen mogen opleveren. Een winkelvloer moet er elke dag als nieuw uit zien.

In dit artikel staan we stil bij:

  • Het belang van duurzame, slijtvaste verf
  • De kosten van vloerverf
  • Welke vloerverf past bij uw winkel
  • Hoe u de vloer moet verven

Hebt u haast? Onze aanbevolen producten:

Een volledig verfsysteem bestaat uit een primer en twee afwerkingslagen. Een uitzondering geldt voor kunststof vloeren.

Primers - Kies uit:

  • Uniprimer (universeel, 1 laag)
  • Clearprimer (niet vergelend, transparant, voor vloerverwarming, 1 laag)

Verf - kies uit:

  • Scanofloor Clearcoat (transparant, ook tegelvloeren, altijd 2 lagen)
  • Pre Dekverf (dekkende vloerverf voor onder meer beton en hout, 2 lagen)
  • Colourcoat (ideaal voor vloerverwarming, goed voor beton en tegels, 2 lagen)
  • Vinyl Vloercoat (voor pvc, laminaat, linoleum, vinyl, 2 lagen, geen primer)

Slijtvaste en duurzame vloerverf 

Duurzaamheid staat hiermee in verband. De verf moet slijtvast zijn en lang meegaan, het liefst vele jaren. Schilderen kost geld en een winkel die geschilderd wordt, kan niet optimaal gebruikt worden. Mocht er toch iets fout gaan en de vloer raakt beschadigd, dan moet het probleem snel te verhelpen zijn met wat verf en eventueel een vulmiddel.

Natuurlijk speelt ook het prijskaartje mee. Elke ondernemer wil de kosten laag houden. Het is hierbij wel verstandig te bedenken dat goedkoop soms duurkoop is. Koop dus geen verf puur vanwege de prijs. De kans bestaat dat u dan vaker moet overschilderen. Duurdere verf (2 componenten verf) gaat langer mee. Een langer onderhoudsinterval is per saldo een besparing.

Vloerverf voor de winkelvloer 

Ook Scanofloor maakt vloerverf voor de winkelvloer. De meeste vloerverfproducten van het merk zijn geschikt voor deze toepassing. Scanofloor Clearcoat bijvoorbeeld is een sterke, vloeistofdichte, transparante betonverf die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Ook Pre Dekverf (dekkende betonverf) is geschikt voor het verven van winkelvloeren.

Speciaal voor vinyl of linoleumvloeren is er de Vinyl Vloercoat, dit is een slijtvaste, 2 componenten polyurethaan coating. De combinatie van hechtkracht, slijtvastheid en flexibiliteit maakt deze coating uniek op de markt! Als laatste is er voor winkelvloeren met vloerverwarming, de niet vergelende en kleurvaste Colourcoat.

Vloerverf in winkels aanbrengen

Voor al deze verven geldt dat ze snel zijn aan te brengen. Hoe u te werk gaat, hangt af van de leeftijd van de betonvloer. Een nieuwe vloer kan meestal pas na zes weken geschilderd worden. Het is aanbevolen om vooraf cementsluier weg te schuren. Stofvrij maken is essentieel voor een goede hechting.

Nieuwe én oude vloeren moeten bovendien op vocht worden gecontroleerd. De bekendste en simpelste methode is het plakken van een stukje tape op de vloer. Blijkt het plakband 24 uur later vochtig te zijn, dan kunt u het best even contact opnemen met Scanofloor Specialist voor advies. Bij oudere vloeren moet er natuurlijk goed gereinigd worden vóór de schilderbeurt. Zeep of een speciaal schoonmaakmiddel werkt het best. Over het eindresultaat zult u beslist tevreden zijn. Bij kunststof als laminaat en linoleum is goed reinigen nog belangrijker. We raden dan een sterke ontvetter aan.

Vloerverf voor de winkelvloer is een goed idee voor wie een mooie, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing zoekt.

 


Heeft u nog vragen?

Wilt u advies over het coaten van uw winkelvloer, onze medewerkers staan u graag te woord! Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets! Voor grote oppervlakken kunnen wij volumekorting geven.