• Lorem ipsum

Winkelvloer verven

Een winkelvloer verven heeft veel voordelen, maar moet wel goed gebeuren. Wat is de beste vloerverf voor uw winkel? En waarom? Hier geven wij de antwoorden.

Winkelvloeren worden intensief gebruikt. Natuurlijk omdat er veel mensen overheen lopen. Maar het zijn vaak niet de klanten die voor slijtage zorgen. Daarvoor zijn veelal de verplaatsingen van winkelrekken en meubilair verantwoordelijk, alsmede kleine ongelukjes die de vloer aantasten. In een levensmiddelenzaak valt weleens een fles drank kapot, elders kan een defect wieltje van een verrijdbare kast de vloer beschadigen. Ook steekkarren en heftrucks dragen een steentje bij aan de slijtage.

Als winkelier wilt u een vloer die

  • duurzaam is,
  • gemakkelijk schoon te maken
  • goed oogt.

Dat is allemaal mogelijk met de juiste vloerverf voor winkels.

Waarom een winkelvloer verven?

Tenzij u een zachte vloerbedekking van stof ambieert, is een vloercoating de oplossing. Met een vloercoating bedoelen we één of meerdere verflagen op een harde ondergrond. Een degelijke en deskundig aangebrachte vloercoating gaat vele jaren mee en is uitstekend bestand tegen slijtage. U kunt er bovendien moeiteloos decoratieve en functionele elementen in aanbrengen. Denk aan een logo, maar ook bewegwijzering om looproutes in uw winkel aan te geven. Een slimme looproute kan uw omzet verhogen. 

Vloerverf kiezen: niet altijd zo simpel!

Hebt u besloten om de winkelvloer te verven, komt de verfkeuze om de hoek kijken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk uit welk materiaal de vloer bestaat. Houtverf is niet geschikt voor betonnen vloer, maar betonverf kan wel wonderen doen op houten vloeren. Een kakelverse betonvloer stelt zijn eigen eisen. Deze mag namelijk pas na zes weken worden geschilderd, er van uitgaande dat de vloer dan droog is.

Welke vloerverf voor winkels raden wij aan?

  • Pre Dekverf is ontwikkeld voor beton. U kunt dit product echter ook op hout aanbrengen en zelfs metaal.
  • Heeft u een gietvloer, dan is Scanofloor Colourcoat de ideale vloerverf. Een gietvloer is gemaakt van kunststof en wordt vloeibaar gegoten. Na het uitharden zijn er geen naden meer zichtbaar. Colourcoat geeft een naadloze afwerking en kan in elke RAL kleur worden gemengd. De 2 componenten polyurethaan verkleurt niet, ook niet boven een vloerverwarming.
  • Scanofloor Clearcoat is een transparante, slijtvaste en vloeistofdichte betoncoating, die uw vloer een strakke, matte betonlook geeft!

Behalve verf heeft u vaak nog een primer nodig:

  • Scanofloor Uniprimer wordt veelvuldig gebruikt onder dekkende afwerkingen. Deze zorgt ervoor dat de eindlaag goed blijft zitten. Uniprimer is transparant en kan ook als zelfstandige stofbinder worden gebruikt.
  • Voor de transparante betonlook gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtprimer. 

Al deze producten bestelt u snel en gemakkelijk in onze webshop. Gewoon de links van uw keuze volgen!


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!