• Lorem ipsum

Een nieuwbouwvloer verven in een woning is een prima alternatief voor het leggen van vloerbedekking. Je kunt het helemaal aanpassen aan je eigen voorkeuren. Vloercoatings zijn flexibel en betaalbaar. En het enige wat je nodig hebt zijn de juiste vloerverf voor nieuwbouw. En mocht het resultaat tegenvallen, kun je alsnog laminaat, tegels, vaste vloerbedekking of iets anders leggen.

Type nieuwbouwvoer

Welke vloerverf je moet bestellen voor een vloer in nieuwbouw, hangt af van de ondergrond. In de meeste nieuwbouw treffen we tegenwoordig een cementdekvloer (ook bekend als zandcement) of anhydrietvloer aan. Op het eerste gezicht lijken die op beton. Veel mensen spreken dan ook van een betonvloer als ze een cementdek- of anhydrietvloer bedoelen.

Beide vloertypes zijn heel goed te behandelen met verven. Toch merken we dat huiseigenaren hier verschillende adviezen over krijgen. Zo horen ze vaak dat je de vloer met egaline moet behandelen voordat je ze kan schilderen. Een nieuwbouwvloer egaliseren met egaline is echter alleen nodig wanneer ze ook werkelijk oneffenheden vertoont. Wij zien dat dit in de praktijk lang niet altijd het geval is.

Ga je wel egaliseren, dan kun je de vloer behandelen met dezelfde verf als niet-geëgaliseerde cementdek- en anhydrietvloeren. Effect en werkwijze zijn dus hetzelfde voor geëgaliseerde en niet-geëgaliseerde vloeren in nieuwbouwwoningen.

Aanbevolen vloerverf in nieuwbouw

Wij adviseren de volgende producten voor nieuwbouwvloeren als zandcement-, egaline-, cementdek- en anhydrietvloeren:

Een schoonmaakmiddel waarmee de vloer grondig gereinigd wordt.

Een primer die een uitstekende hechtlaag geeft voor je coating én perfect combineert met eventueel aanwezige vloerverwarming.

Een 2-componentenverf op basis van polyurethaan. Sterk, solide en bestand tegen warmte en zonlicht. Heel kleurvast dus.

Deze transparante coating laat de ondervloer doorschijnen, zodat je de oorspronkelijke look behoudt. Vergeelt niet en is heel duurzaam.

Het aanbrengen van deze coatings is niet moeilijk. Bijna al onze klanten doen het zelf. Wat je echter niet mag vergeten, is schuren. Voordat je de primer aanbrengt, moet elke vloer worden opgeruwd. Voor zachtere vloertypes zoals cementdekvloeren en anhydriet zijn korrel 80 tot 120 geschikt. Schuren van dit soort vloeren doe je met een parketschuurmachine. Gebruik geen diamantschuurmachine: die is alleen voor écht beton.

Advies nodig over vloerverf voor nieuwbouw?

Nog vragen over het aanbrengen van vloerverf in uw nieuwbouwwoning? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Vloerverf voor nieuwbouw: welke producten heb ik nodig?