• Lorem ipsum

Vloerverf voor de garage moet aan hoge eisen voldoen. Wij adviseren in de meeste gevallen een sterke 2-componenten verf. Een uitleg.

Waarvoor gebruikt u de garage? In de meeste gevallen luidt het antwoord: om mijn auto te stallen. Daarbij blijf het niet. Ook staan er fietsen en brommers. Verder gebruiken veel mensen de garage als bergruimte. Er worden allerlei spullen in geplaatst waarvoor elders geen plek is. Ook zijn er garages die als hobbykamer dienstdoen. Dat zijn vaak hobby's die voor rommel en viezigheid kunnen zorgen, zoals meubels of juwelen maken, of auto's opfrissen. Wie gamen, lezen of origami als hobby heeft, doet dit meestal gewoon in de woonkamer of een andere behaaglijk warme ruimte.

Vloerverf garage: de eisen

Dit stelt de volgende eisen aan vloerverf voor garages:

  • De vloer moet bestand zijn tegen chemische stoffen. Weekmakers in rubberbanden bevatten chemicaliën. Waar auto's, andere voertuigen en gereedschap staan, kunnen ook olie, vet en oplosmiddelen op de vloer belanden. Goedkope vloerverf die uit 1 component bestaat, lost langzaam op als ze in aanraking komt met weekmakers. Sterke 2-componenten verf doet dit niet.
  • De vloer moet waterdicht zijn. In schilderskringen noemen we dit vaak vloeistofdicht. Het beperkt zich niet tot water. Garagevloeren moeten schoongemaakt kunnen worden. Ook ander vocht mag niet in de ondergrond dringen. Anders kan de constructie van de vloer worden aangetast.
  • De vloer moet slijtvast zijn. Uw garage wordt flink belast. Een auto is zwaar en het rijden, hoe zachtjes ook, zorgt voor slijtage op de vloer. Ook ander intensief gebruik doet de ondergrond sneller verslijten. Een garage is geen slaapkamer waarin op kousenvoeten wordt gelopen.
  • De verf moet damp doorlaten. Veel garages zijn onverwarmd. Een koude vloer die is afgewerkt met een verf die geen damp doorlaat, gaat blaasjes vertonen.

Vloerverf voor garages: ons verfadvies

De verf die wij in de meeste gevallen adviseren is Pre Dekverf. Dit is een zeer sterke, dekkende en slijtvaste vloerverf met 2 componenten. Ze is bij uitstek geschikt in koude, vochtige ruimten. Pre Dekverf voldoet aan alle eisen die we hierboven noemen. U brengt de verf aan op beton, hout, tegels, natuursteen en andere oppervlakken. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is uitstekend.

Pre Dekverf combineert het best met Uniprimer. Dit is een epoxy primer met 2 componenten. U brengt de transparante Uniprimer in één laag aan, als voorbehandelmiddel. Dit versterkt de hechting van de Pre Dekverf, die u daarna in twee lagen aanbrengt.

U bestelt Pre Dekverf en Uniprimer snel en simpel in onze webshop. Wij leveren normaal gesproken binnen 1-2 werkdagen. Hebt u meer vragen, kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vloerverf voor garage: hoge eisen, ons advies