• Lorem ipsum

Badkamer verf

Wat is de beste vloerverf voor de badkamer? Hebt u tegels? Of een betonvloer? En wilt u dekkend verven of transparant? Kortom, uw badkamer en uw wensen bepalen de keuze. Kijk hieronder welke vloerverf het best bij uw situatie past.

U zult eerst moeten bepalen wat voor soort ondergrond het is dat u wilt gaan behandelen. Is het een betonvloer, kunststof of zijn het tegels. Weet u niet precies om welke ondergrond voor soort ondergrond het gaat? Kijk dat op onze pagina over soort ondergrond

Daarna bepaald u voor welke afwerking u wilt gaan. Is het kleur of toch transparant? 

Dit zijn alle gangbare mogelijkheden:

  • Niet-betegelde vloer van zandcement, anhydriet of beton transparant verven (betonlook)
  • Niet-betegelde vloer van zandcement, anhydriet of beton dekkend verven (effen kleur)
  • Betegelde badkamervloer of vloer van natuursteen/graniet transparant verven
  • Betegelde badkamervloer of vloer van natuursteen/graniet dekkend verven
  • Badkamervloer met kunststofvloer verven

 

Tegels verven (dekkend)

Voor een dekkende afwerking (in een RAL-kleur) van de badkamertegels gebruikt u om te beginnen een primer als hechtlaag. Voor geglazuurde tegels adviseren we Tegelprimer. In andere gevallen volstaat Clearprimer.

Tegelprimer
Voor niet-poreuze, harde, geglazuurde tegels is dit de enige veilige keus. Maar let op: deze primer moet heel dun worden aangebracht, liefst met een doek, en na een uur overgeschilderd met de eerste laag coating. Zorg dat de primer niet te dik gaat, want anders kan dit tot hechtingsproblemen leiden.

Scanofloor Clearprimer
Transparante primer en dient als hechtmiddel. De hechtprimer vergeelt niet en wordt toegepast als grondlaag voor het verven of transparant afwerken van wanden en vloeren van o.a. beton, hout en poreuze tegels.


De tegels werkt u vervolgens af met twee lagen Scanofloor Pre Dekverf (epoxyverf) of met Scanofloor Colourcoat (polyurethaan-coating). Scanofloor Colourcoat is in het bijzonder aangeraden bij vloerverwarming. Deze vloerverf vergeelt of verkleurt niet, ook niet op de plek waar de verwarmingsbuizen zitten. Verven met een andere verf kan op zich bij vloerverwarming, maar zal tot gevolg hebben dat u sneller moet overschilderen. Met Colourcoat blijft alles langer mooi.

Scanofloor Pre dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.

Scanofloor Colourcoat
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen.

 

Tegels verven (transparant)

Voor een transparante afwerking van de badkamertegels gebruikt u tevens een primer als hechtlaag: voor harde, geglazuurde tegels:

Tegelprimer
Voor niet-poreuze, harde, geglazuurde tegels is dit de enige veilige keus. Maar let op: deze primer moet heel dun worden aangebracht, liefst met een doek, en na een uur overgeschilderd met de eerste laag coating. Zorg dat de primer niet te dik gaat, want anders kan dit tot hechtingsproblemen leiden.

Scanofloor Clearcoat
Transparante vloercoating (2 componenten lak) en biedt uw vloer bescherming. Clearcoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het lakken van vloeren en wanden van o.a. beton, hout en tegels.

 Opnieuw geldt: één laag primer, twee lagen verf.

Tip: Clearcoat kan ook als extra bescherming op Colourcoat worden aangebracht. De kleurlaag wordt krasvast.

 

Betonvloer verven (dekkend)

Voor het verven van uw betonvloer in de badkamer gebruikt u Scanofloor Uniprimer als hechtprimer en Scanofloor Pre Dekverf als afwerklaag. Heeft u vloerverwarming dan past u Scanofloor Colourcoat toe als afwerklaag.

Betonvloeren moeten vooraf schoongemaakt worden. Ook is het zaak dat nieuwe betonvloeren eerst moeten drogen voor ze geschilderd kunnen worden. Het kan zes tot acht weken duren voor het beton na het storten voldoende droog is.

 

Betonvloer verven (transparant)

Wilt u een transparante afwerking (betonlook) die vloeistofdicht is, dan gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtprimer en Scanofloor Clearcoat als transparante eindlaag. Wellicht ten overvloede: zorg voor een goede voorbereiding. Breng één laag primer aan en twee lagen verf.

Alle opties bieden een zeer goede bescherming, zijn slijtvast, schrobvast en waterdicht. Met deze vloerverf bent u verzekerd van een topresultaat. 

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!