klantenservice

Vloerverf voor cementdekvloer: welke moet ik kiezen?

Vloerverf voor cementdekvloer: welke moet ik kiezen?

Zoekt u vloerverf voor een cementdekvloer? Dan is het van belang om te weten of er leidingen door de vloer lopen. Onderstaand artikel geeft advies.

Hebt u haast? Hieronder vindt u de aanbevolen producten:

Cementdekvloer reinigen

Cementdekvloer dekkend verven

Cementdekvloer transparant coaten

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer bestaat uit diverse materialen, waarbij de juiste verhouding van cement en zand voor de kwaliteit zorgt. Het verschil tussen een betonvloer en een cementdekvloer is dat de betonvloer een dragende functie heeft. Vloeren van zandcement zien we juist bovenop een niet egale, onderliggende dragende vloer. Cementdekvloeren zijn heel geschikt voor het wegwerken van leidingen. Zowel waterleidingen als buizen voor vloerverwarming laten zich goed verstoppen in vloeren van zandcement. We komen zulke vloeren tegen in zowel nieuwbouw als gerenoveerde panden.

Vloerverf kiezen

Vaak zien we dat voor cementdekvloeren dezelfde vloerverf wordt gebruikt als voor betonvloeren. Dit is op zich prima, maar het is wel van belang om te weten of er leidingen of buizen door de vloer lopen. Met name de buizen van de vloerverwarming kunnen op den duur zichtbaar worden als de verkeerde producten worden gebruikt. De warmte van de buizen veroorzaakt dan een zekere vergeling. Vooral bij lichte kleuren is dit niet mooi.

Daarom adviseren we niet-vergelende verf als u vloerverwarming hebt. Deze is iets duurder dan standaardbetonverf, maar verhindert een ontsierde vloer en vervroegd opnieuw schilderen. Zo verdient u de extra kosten vanzelf terug. Ook niet-vergelende primer is dan aangeraden. Overigens raden we te allen tijde aan om bij vloeren van zandcement een primer te gebruiken. U brengt deze altijd in één laag aan.

Verven van cementdekvloer

Voor het verven van een cementdekvloer volgt u de gebruikelijke procedure:

  • Vloer reinigen, eventueel met Kraftvask.
  • Indien nodig repareren met Vloerfix.
  • Licht schuren verbetert de hechting.
  • Breng een laag primer aan en laat deze drogen.
  • Twee lagen vloerverf.

U vindt de instructies bijgevoegd bij de producten. De aanbevolen verf voor zandcement dekvloeren vindt u in onze webshop. Vandaag besteld is normaliter binnen twee werkdagen geleverd.

Hebt u nog vragen kunt u ons altijd om advies vragen. Gewoon even bellen!