• Lorem ipsum

Zoekt u vloerverf voor een cementdekvloer? Belangrijk, want een cementdekvloer onbehandeld laten is geen optie. Zelfs het minste vuil blijft op onbehandeld zandcement zichtbaar en vocht kan een dergelijke vloer lelijk beschadigen. Maar welke vloerverf moet u gebruiken? Onderstaand artikel geeft advies.

Hebt u haast? Hieronder vindt u de aanbevolen producten:

Cementdekvloer reinigen (altijd mee beginnen, ongeacht afwerking)

Inno Vloerreiniger

Multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Verdund aanbrengen. Nadien spoelen met schoon water.

 

Cementdekvloer dekkend verven

Wilt u de vloer in een effen kleur verven, kies dan uit de volgende producten.

Scanofloor Uniprimer

Universele primer geschikt voor tal van betonnen en steenachtige ondergronden, waaronder anhydriet en zandcement. Essentieel voor de hechting, 1 laag aanbrengen. Te combineren met Colourcoat of Pre Dekverf.

 

Scanofloor Colourcoat

Kleurvaste en duurzame 2-componentencoating op basis van polyurethaan. UV-bestendig. Ook ideaal voor vloeren met vloerverwarming en/of veel zonlicht. Breng in 2 lagen aan. Combineren met Uniprimer.

 

Scanofloor Pre Dekverf

Alternatief voor Colourcoat, te gebruiken in ruimtes zonder vloerverwarming en met minder lichtinval zoals garages, kelders, badkamers en zolders. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Altijd 2 lagen aanbrengen. Combineren met Uniprimer.

 

Scanofloor Clearcoat

Transparante vloerverf op PU-basis. Niet vergelend. Clearcoat kan worden gebruikt als extra beschermlaag over twee toplagen Colourcoat of Pre Dekverf. Aanbevolen voor vloeren die zwaar belast worden.

 

Cementdekvloer transparant coaten (betonlook)

Wilt u het stoere uiterlijk van de cementdekvloer, kies dan voor transparant verven (ook betonlook genoemd) met de volgende producten:

Scanofloor Clearprimer

Transparante 1-componentsprimer. Bijzonder doorzichtig, daardoor ideaal voor betonlook mits gecombineerd met een duurzame topcoating. Breng minimaal 1 laag aan. Vermijd rolbanen.

 

Scanofloor Clearcoat

Transparante vloerverf op PU-basis. Niet vergelend. Breng twee lagen Clearcoat aan over de Clearprimer en u hebt een stevige, transparante toplaag waar de ondergrond perfect doorheen schijnt. Ook voor vloeren die zwaar belast worden.

 

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer bestaat uit diverse materialen, waarbij de juiste verhouding van cement en zand voor de kwaliteit zorgt. Het verschil tussen een betonvloer en een cementdekvloer is dat de betonvloer een dragende functie heeft. Vloeren van zandcement zien we juist bovenop een niet egale, onderliggende dragende vloer. Cementdekvloeren zijn heel geschikt voor het wegwerken van leidingen. Zowel waterleidingen als buizen voor vloerverwarming laten zich goed verstoppen in vloeren van zandcement. We komen zulke vloeren tegen in zowel nieuwbouw als gerenoveerde panden.

Vloerverf voor cementdekvloer kiezen

Vaak zien we dat voor cementdekvloeren dezelfde vloerverf wordt gebruikt als voor betonvloeren. Dit is op zich prima, maar het is wel van belang om te weten of er leidingen of buizen door de vloer lopen. Met name de buizen van de vloerverwarming kunnen op den duur zichtbaar worden als de verkeerde producten worden gebruikt. De warmte van de buizen veroorzaakt dan een zekere vergeling. Vooral bij lichte kleuren is dit niet mooi.

Daarom adviseren we niet-vergelende verf als u vloerverwarming hebt. Deze is iets duurder dan standaardbetonverf, maar verhindert een ontsierde vloer en vervroegd opnieuw schilderen. Zo verdient u de extra kosten vanzelf terug. Ook niet-vergelende primer is dan aangeraden. Overigens raden we te allen tijde aan om bij vloeren van zandcement een primer te gebruiken. U brengt deze altijd in één laag aan.

Verven van cementdekvloer

Advies over vloerverfVoor het verven van een cementdekvloer volgt u de gebruikelijke procedure:

  • Vloer reinigen met Inno Vloerreiniger.
  • Indien nodig repareren met Vloerfix.
  • Licht schuren verbetert de hechting.
  • Breng een laag primer aan en laat deze drogen.
  • Twee lagen vloerverf.
  • Eventueel (bij dekkende afwerking) een transparante coating toevoegen.

U vindt de instructies bijgevoegd bij de producten. De aanbevolen verf voor zandcement dekvloeren vindt u in onze webshop. Vandaag besteld is normaliter binnen twee werkdagen geleverd.

Hebt u nog vragen kunt u ons altijd om advies vragen. Persoonlijk, gratis en vrijblijvend. Gewoon even bellen!

Vloerverf voor cementdekvloer: welke moet ik kiezen?