• Lorem ipsum

Vloerverf kiezen

U hebt vloerverf voor een werkplaats nodig? Dit artikel vertelt u wat belangrijk is voor de juiste verfkeuze.

Haast? Dit zijn de producten die we aanraden:

Bij de keuze van vloerverf voor uw werkplaats spelen de volgende aspecten mee:

  • Ondergrond
  • Gebruik van de vloer
  • Wettelijke voorwaarden
  • Gewenste uitstraling
  • Grondverf
  • Prijs

We behandelen de punten hieronder.

Ondergrond

Het maakt een groot verschil of uw vloer van beton is of van vinyl, of van tegels of natuursteen. Er zijn verfsoorten voor elke vloer. Er is geen enkele verf die u op elk type ondergrond kunt smeren. Een verkeerde keuze kan betekenen dat de coating niet hecht en snel vervangen moet worden. Begin dus met te bepalen wat voor vloer uw werkplaats heeft.

Gebruik van de vloer

Hebt u een werkplaats waarin veel met chemicaliën, vetten en olie wordt gewerkt, dan kiest u een chemisch resistente vloerverf. Omdat werkplaatsen schoongemaakt moeten kunnen worden, is vloeistofdichtheid een andere factor. Als u een autowerkplaats hebt of wanneer er vorkheftrucks rijden, moet de vloerverf ook altijd bestand zijn tegen chemische stoffen. Voor het afbakenen van vakken of aanduiden van rijrichtingen kan belijningsverf van pas komen.

Alle 2-componentenverf van Scanofloor is vloeistofdicht en chemisch resistent.

Wettelijke voorwaarden

Laat u informeren over de milieu-eisen die gelden in uw branche. Die kunnen van invloed zijn op de verfkeuze.

Gewenste uitstraling

Wilt u een vloer met een transparante verflaag, of een dekkende verf? Welke glansgraad wilt u: mat, zijdemat, zijdeglans of halfglans? Misschien zoekt u een kleur die aansluit bij uw logo? Denk aan lichtval. In een ruimte die vanzelf al donker is, kiest u beter voor een lichte kleur.

Grondverf

Hebt u een grondverf nodig? We noemen dit ook een primer. Het is een dun laagje speciale verf dat stofdeeltjes bindt en de hechting verbetert. U brengt het aan nadat u de vloer hebt schoongemaakt, en voordat u met de uiteindelijke toplagen begint. Primers zijn niet nodig op eerder met vloerverf behandelde vloeren, maar een must op nieuwe vloeren. Alleen als u een kunststofvloer heeft zoals pvc of linoleum is een primer overbodig.

Prijs vloerverf voor werkplaatsen

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor de vloerverf in uw werkplaats. Bij Scanofloor Specialist koopt u kwaliteit voor een lage prijs. Wie vandaag bestelt, kan meestal binnen 2 werkdagen gaan verven. Daarnaast staan wij u graag terzijde voor hulp en advies, en dat doen we geheel gratis.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!