• Lorem ipsum

Vloer met vloerverwarming verven

Het verven van een vloer met vloerverwarming wordt een peulenschil met deze tips.

Aanbevolen producten

Een goede voorbehandeling is het halve werk

Een vloer met vloerverwarming verven vraagt voorbereiding. Zit er een oude laag betonverf op de vloer, zult u deze mogelijk moeten verwijderen. Hiervoor kunt afbijtmiddelen gebruiken, maar ook föhnen, branden en schuren zijn methodes. Schuren is doorgaans de veiligste methode. Een betonschuurmachine, te vinden bij verhuurbedrijven zoals Boels en Bo-rent, maakt dit gemakkelijk. Is de oude verflaag weg en de ondergrond opgeschuurd, kunt u een primer aanbrengen om de hechting van de nieuwe verf te verbeteren.

Wij adviseren bij een transparante afwerking Scanofloor Clearprimer voor toepassing op vloeren met vloerverwarming. Bij een dekkende afwerking is Uniprimer geschikt, mits gecombineerd met Colourcoat.

Kies de juiste vloerverf voor vloerverwarming

Gewone vloerverf vergeelt snel door schommelingen in temperatuur. Dit is een normaal verschijnsel dat vaak nauwelijks waarneembaar is. Maar het ligt anders bij vloeren met vloerverwarming. De kleurverandering treedt hierbij vrij snel op als u gewone vloerverf gebruikt. Hierdoor kunnen de verwarmingsbuizen als het ware zichtbaar worden door de verflaag heen.

Met de juiste vloerverf voor vloerverwarming voorkomt u dit probleem. Er zijn twee soorten die wij adviseren:

Beide soorten slijtvaste vloerverf gaan jaren mee en vergelen niet. Bij ons koopt u ze tot 40% voordeliger dan elders.

Schakel de verwarming uit tijdens het verven

Vloerverf brengt u het best aan op een koele ondergrond. Daarom dient u de vloerverwarming uit te schakelen c.q. op de laagste stand te zetten als u gaat verven. Anders droogt de verf te snel en kan ze snel loslaten. Bent u klaar met verven en is de vloer niet meer vochtig? Dan mag u de verwarming weer inschakelen. Echter: doe dit geleidelijk. Niet ineens naar een hoge stand, maar elke dag een beetje warmer. Zo droogt uw vloer gelijkmatig en hebt u lang plezier van de nieuwe verf!

U bestelt vloerverf snel en eenvoudig in onze webwinkel!


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!