klantenservice

Top-3 Tips voor het verven van vinylvloeren

Top-3 Tips voor het verven van vinylvloeren

Vinylvloeren verven wordt nog gemakkelijker met deze tips!

Haast? Dit zijn onze aanbevolen producten:

1. Ontvet de vloer met Vinylstripper

Vinylvloeren wordt traditioneel in conditie gehouden met een waslaag. Dat is goed voor de vloer, maar niet handig als u het vinyl wilt overschilderen. Verf hecht namelijk niet goed op was. Schoonmaken voor u gaat verven is daarom essentieel.

Normale reinigingsmiddelen schieten echter vaak te kort. Gelukkig is er Scanofloor Vinylstripper, een van de weinige schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontwikkelen voor het ontvetten van vinylvloeren. U verdunt het volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het even intrekken en dweilt na met koud water. Het resultaat is letterlijk voelbaar. Voelt het vinyl toch nog vet aan, kunt u de behandeling herhalen.

2. Gebruik speciale vloerverf voor vinyl

Kunststofvloeren zoals vloeren van vinyl en linoleum hebben een totaal andere samenstelling dan steen, beton of hout. Ze zijn flexibeler, maar kunnen ook scheuren. Dit stelt bijzondere eisen aan de vloerverf. Scanofloor heeft daarom een eigen vloerverf voor vinyl ontwikkeld: Scanofloor Vinyl Vloercoat. Deze verf is beschikbaar in twee versies: dekkend en transparant.

Het is een gegarandeerd vloeistofdichte vinylverf: water of andere vloeistoffen dringen niet door. Gewoon even opdweilen en het is in orde. Ook is deze vinylverf bestand tegen UV-licht. De kleuren blijven lang mooi. Nog een bijkomend voordeel: Scanofloor Vinyl Vloercoatkan worden aangebracht op vloeren met vloerverwarming.

U kunt deze verf ook toepassen op laminaat, linoleum en pvc. Het verdient aanbeveling om voor het verven de vloer licht op te schuren voor een betere hechting. Gebruik hiervoor een fijne korrel. Wees voorzichtig. Vaak worden al met korrel 240 goede resultaten gehaald.

3. Onderhoud uw vinylvloer

Vinylvloeren onderhouden is gemakkelijk. Helaas ook zo gemakkelijk dat mensen het weleens vergeten. Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat uw vinyl lang in conditie blijft. Gewoon regelmatig stofzuigen en wekelijks even dweilen en u bent er al.

Vinylvloeren zijn mede zo populair vanwege het gemakkelijke onderhoud. Eens per jaar kunt u de vloer extra grondig reinigen met Inno Vloerreiniger, een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel geschikt voor vloeren die met vloerverf zijn behandeld. Op die manier hebt u extra lang plezier van uw geverfde vinylvloer.

Samengevat: wij adviseren deze producten:


U bestelt onze producten snel en gemakkelijk in onze webshop.