• Lorem ipsum

Vinylvloeren verven

Vinylvloeren verven wordt nog gemakkelijker met deze tips!Haast? Dit zijn onze aanbevolen producten:

 

1. Ontvet de vloer met Vloerstripper

Vinylvloeren worden traditioneel in conditie gehouden met een waslaag. Dat is goed voor de vloer, maar niet handig als u het vinyl wilt overschilderen. Verf hecht namelijk niet goed op was. Schoonmaken voor u gaat verven is daarom essentieel.

Normale reinigingsmiddelen schieten echter vaak te kort. Gelukkig is er Inno Coatings Vloerstripper, een van de weinige schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontwikkelen voor het ontvetten van vinylvloeren. U verdunt het volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het even intrekken en dweilt na met koud water. Het resultaat is letterlijk voelbaar. Voelt het vinyl toch nog vet aan, kunt u de behandeling herhalen.

 

2. Vinylvloeren verven met speciale vloerverf

Kunststofvloeren zoals vloeren van vinyl en linoleum hebben een totaal andere samenstelling dan steen, beton of hout. Ze zijn flexibeler, maar kunnen ook scheuren. Dit stelt bijzondere eisen aan de vloerverf. Scanofloor heeft daarom een eigen vloerverf voor vinyl ontwikkeld: Scanofloor Vinyl Vloercoat. Deze verf is beschikbaar in twee versies: dekkend en transparant.

Het is een gegarandeerd vloeistofdichte vinylverf: water of andere vloeistoffen dringen niet door. Valt er een kop koffie op de vloer? Gewoon even opdweilen en het is in orde. Ook is deze vinylverf bestand tegen UV-licht. De kleuren blijven dus lang mooi. Nog een bijkomend voordeel: Scanofloor Vinyl Vloercoat kan worden aangebracht op vloeren met vloerverwarming.

Advies over vloerverfU kunt deze verf ook toepassen op laminaat, linoleum en pvc. Het verdient aanbeveling om voor het verven de vloer licht op te schuren voor een betere hechting, en om krasjes weg te werken. Gebruik hiervoor een fijne korrel. Wees voorzichtig. Vaak worden al met korrel 240 goede resultaten gehaald.

Hebt u vragen over het verven van vinylvloeren, mag u ons altijd bellen voor persoonlijk advies. Mailen of Whatsapp kan ook.

 

3. Onderhoud uw vinylvloer

Vinylvloeren onderhouden is gemakkelijk. Helaas ook zo gemakkelijk dat mensen het weleens vergeten. Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat uw vinyl lang in conditie blijft. Gewoon regelmatig stofzuigen en wekelijks even dweilen en u bent er al.

Vinylvloeren zijn mede zo populair vanwege het gemakkelijke onderhoud. Eens per jaar kunt u de vloer extra grondig reinigen met Inno Coatings Vloerreiniger, een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel geschikt voor vloeren die met vloerverf zijn behandeld. Op die manier hebt u extra lang plezier van uw geverfde vinylvloer.

 

Samengevat: wij adviseren deze producten:

Inno Coatings Vloerstripper

Het ultieme product voor het grondig ontvetten van vinyl, linoleum, pvc en laminaat. Dit schoonmaakmiddel weekt waslagen los en kan alle kunststofvloeren grondig ontvetten. Hierdoor kan de coating optimaal hechten. Ga nooit een vinylvloer verven zonder deze eerst te strippen.

Scanofloor Vinyl Vloercoat 

Deze 2-componentenverf is ontworpen voor vinyl, linoleum, pvc en laminaat. Gewone vloerverf is voor kunststof niet geschikt, omdat deze niet in de ondergrond kan dringen. Vinyl Vloercoat heeft een samenstelling waardoor deze wel aan vinyl hecht. En dat zonder primer. Deze duurzame verf is watergedragen en op basis van polyurethaan. Leverbaar in RAL- en NCS-kleuren, en zelfs in een transparante versie.

 


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!