klantenservice

Vloertegels verven in de woonkamer - Vloerverf kiezen

Vloertegels verven in de woonkamer - Vloerverf kiezen

Vloertegels verven in de woonkamer is populair en niet moeilijk. Toch is het even opletten, vooral met keramische vloertegels. Een bestaande tegelvloer schilderen gaat niet met elke vloerverf. Dit artikel vertelt welk type verf geschikt is voor de tegels in uw woonkamer.

Aanbevolen producten

Hebt u haast? Hebt u ruwe, poreuze tegels? Kies dan:

Primers (altijd minimaal 1 laag):

Vloerverf (altijd minimaal 2 lagen):

Hebt u harde, geglazuurde tegels? Kies dan:

Primer (1 laag dun aanbrengen)

  • Tegelprimer (speciaal voor harde en geglazuurde tegels)

Vloerverf (2 lagen)

Tip: breng als extra bescherming nog een laag Clearcoat aan. Deze transparante laag zorgt ervoor dat krassen in de gekleurde laag minder snel zichtbaar zijn.

Het probleem met keramische tegelvloeren

Keramische tegels in de woonkamer hebben meestal een glazuurlaag. Hierdoor zijn ze glad en hard. Goedkope betonverf van lage kwaliteit hecht hierdoor moeilijk op deze tegels. U hebt een primer nodig die een goede hechting aangaat met de vloertegels. Een primer is een hechtmiddel en wordt ook wel grondverf genoemd. Het zorgt voor een goede hechting tussen oppervlak en vloerverf. Het wordt over het algemeen aanbevolen om meerdere lagen verf aan te brengen. Dat wil zeggen een laag primer en twee lagen tegelverf (vloerverf voor tegels).

Voor harde, geglazuurde tegels adviseren wij speciale Tegelprimer. Dit is altijd een veilige keus.

Voor poreuze tegels adviseren we Clearprimer (ook aangeraden voor als u transparent wil afwerken of vloerverwarming hebt).

Vloerverf op tegels aanbrengen

Denk altijd bij het schilderen van tegelvloeren aan de juiste voorbereiding.

  • Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ontvet en reinig met ammoniak en water.
  • Loszittende verflagen, indien aanwezig, moeten ook weg. Schuren is hiervoor de beste methode.  Schuren met korrel P220 geeft een goed resultaat.  Vergeet ook niet te stofzuigen.
  • De primer brengt u in minimaal 1 laag aan. Het product dringt diep door in de ondergrond en werkt tevens als stofbinder voor vloeren.
  • Na de primer kunt u de twee lagen tegelverf aanbrengen. Dit gaat met een roller, en voor de hoeken een kwast of borstel.

Let goed op de droogtijd tussen de lagen. Deze informatie kunt u vinden op de datasheets die u bij de producten krijgt geleverd.

Vloerverf voor keramische tegels

De verf die meestal wordt gebruikt voor vloertegels verven in de woonkamer is een 2-componenten verf. Deze wordt extra hard en zorgt voor een slijtvaste vloer. Ook zorgt deze verf ervoor dat er een vloeistofdicht oppervlak komt.

Wij adviseren een van de volgende producten:

  • Scanofloor Clearcoat is een transparante vloerverf voor het lakken van onder meer betonvloeren en keramische tegels. Clearcoat is extreem slijtvast en toepasbaar als beschermende en vloeistofdichte afwerklaag. In combinatie met Clearprimer is deze verf Ideaal voor het creëren van de "betonlook".
  • Scanofloor Colourcoat is een dekkende vloerverf waarmee u de tegelvloer in uw woonkamer snel en grondig verfraait. Colourcoat is bijzonder sterk en duurzaam en beschermt de ondergrond optimaal.  

Colourcoat vloerverf is verkrijgbaar in talloze kleuren volgens de RAL of NCS kleursystemen.

U bestelt de juiste tegelverf in onze webshop