klantenservice

Vloertegels verven in de woonkamer - Vloerverf kiezen

Vloertegels verven in de woonkamer - Vloerverf kiezen Vloertegels verven in de woonkamer is populair en niet moeilijk. Toch is het even opletten. Een bestaande tegelvloer schilderen gaat niet met elke vloerverf. Dit artikel vertelt welk type verf geschikt is voor uw woonkamer.

Hebt u haast? Dit zijn de aanbevolen producten:

Het probleem met keramische tegelvloeren


Keramische tegels hebben een glazuurlaag. Hierdoor zijn ze glad. Goedkope betonverf hecht hierdoor moeilijk op deze tegels. U hebt een primer nodig die een goede hechting aangaat met de vloertegels. Een primer is een hechtmiddel en wordt ook wel grondverf genoemd. Het zorgt voor een goede hechting tussen oppervlak en vloerverf. Het wordt over het algemeen aanbevolen om meerdere lagen verf aan te brengen. Dat wil zeggen een laag primer en twee lagen tegelverf (vloerverf voor tegels).

Hoe gaat u te werk?


Denk altijd aan de juiste voorbereiding. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ontvet en reinig met ammoniak en water. Loszittende verflagen, indien aanwezig, moeten ook weg. Schuren is hiervoor de beste methode.  Schuren met korrel P220 geeft een goed resultaat.  Vergeet ook niet te stofzuigen. Bij Scanofloor adviseren we twee typen primers. Er is Scanofloor Uniprimer (geschikt voor vrijwel elke vloersoort) en Clearprimer(aangeraden voor als u transparent wil afwerken). De primers dringen diep door in de ondergrond zijn tevens te gebruiken als stofbinder voor vloeren.

Na de primer kunt u de twee lagen tegelverf aanbrengen. Dit gaat met een roller, en voor de hoeken een kwast of borstel. Let goed op de droogtijd tussen de lagen. Deze informatie kunt u vinden op de datasheets die u bij de producten krijgt geleverd.

Vloerverf voor keramische tegels


De verf die meestal wordt gebruikt voor vloertegels verven in de woonkamer is een 2-componenten verf. Deze wordt extra hard en zorgt voor een slijtvaste vloer. Ook zorgt deze verf ervoor dat er een vloeistofdicht oppervlak komt.

Wij adviseren twee producten:

  • Scanofloor Clearcoat is een transparante vloerverf voor het lakken van onder meer betonvloeren en keramische tegels. Clearcoat is extreem slijtvast en toepasbaar als beschermende en vloeistofdichte afwerklaag. In combinatie met Clearprimer is deze verf Ideaal voor het creëren van de "betonlook".
  • Scanofloor Colourcoat is een dekkende vloerverf waarmee u de tegelvloer in uw woonkamer snel en grondig verfraait. Colourcoat is bijzonder sterk en duurzaam en beschermt de ondergrond optimaal.  

Beide typen vloerverf zijn verkrijgbaar in talloze kleuren volgens de RAL of NCS kleursystemen.

U bestelt de juiste tegelverf in onze webshop - kortingen tot 40% en direct aan huis geleverd!