• Lorem ipsum

stenen vloer schilderen

U wilt een stenen vloer schilderen en het karakter behouden? Steen is een breed begrip. Dit artikel gaat uit van natuursteen. U leest hier welke vloerverf voor u geschikt is.

Haast? Wij adviseren de volgende producten:

Voordelen stenen vloer schilderen

Vloeren van natuursteen zien er vaak schitterend uit. Er zijn gladde stenen vloeren, maar ook steen met een licht reliëf. Dat laatste heeft een groot nadeel: er blijft vaak vuil achter. Dat is niet altijd weg te schrobben.

Een laag betonverf is dan een prima oplossing. Vloerverf zorgt voor een beschermlaag die gemakkelijk te reinigen is. Wilt u het karakter van de steen overeind houden, dan is dat geen probleem. U kiest dan voor transparante Scanofloor Clearcoat. Dit is een zeer slijtvaste vloerverf die de ondergrond perfect zichtbaar laat. Veel mensen gebruiken Clearcoat om een stoere betonlook te creëren. Ook voor het schilderen van stenen vloeren is dit echter een prima product. Clearcoat is waterdicht, uv-bestendig en vergeelt niet.

Zoals de meeste vloerverf van hoge kwaliteit is dit een verf die uit twee componenten bestaat. Dit betekent dat u twee blikken ontvangt. Deze moet u direct voor gebruik mengen. Let erop dat u de juiste verhoudingen hanteert. U vindt deze informatie op de verpakking. Verf met twee componenten heeft een beperkte verwerkingstijd. Dit komt omdat deze vloerverf heel snel droog en hard wordt. Het grote voordeel is natuurlijk dat u de vloer weer relatief snel kunt gebruiken.

Primer voor stenen tegelvloer

Scanofloor Clearcoat zien we dus veel op tegels van natuursteen. Deze transparante vloerverf wordt vaak samen gebruikt met Clearprimer. Dit is een niet-vergelende primer voor zowel binnen als buiten. Het doel van een primer is om de hechting van de toplaag te versterken.

Hebt u vloerverwarming onder uw natuurstenen vloer, dan zijn Clearcoat en Clearprimer eveneens zeer geschikt. Beide producten zijn hittebestendig. Zorg er wel voor dat de verwarming heel laag of uit staat als u gaat verven.

Vloerverf bestellen? Bestel in onze webshop en wij leveren aan huis!


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!