• Lorem ipsum

Sporthal verven

Er zijn weinig plaatsen waar slijtage van de vloer zo zichtbaar is als in een sporthal. Ga maar eens kijken naar een gymzaal met een oude vloercoating: de strepen en sporen op de vloer zijn niet te tellen. Ook de belijning is vaak niet meer wat het geweest is. Soms zijn de oorspronkelijke kleuren niet meer goed herkenbaar. Hetzelfde verschijnsel zien we na enige tijd in fitnesscentra. Ook daar slijt de vloer hard.

Haast? Wij bevelen de volgende producten aan:

Welke vloerverf kiezen voor sportvloeren? 

Bij Scanofloor-Specialist.nl krijgen we regelmatig vragen over vloerverf voor sporthallen, tennisbanen en fitnesscentra. We raden dan 2-componentenverf aan. Deze is de meest voor de hand liggende keuze voor het verduurzamen van sportvloeren in dergelijke accommodaties. 

Criteria voor Verf in Sporthallen 

  • De coating moet uitermate slijtvast zijn.
  • Het kleurbehoud is essentieel. Ook na jaren intensief gebruik moeten witte, gele en groene lijnen van elkaar te onderscheiden zijn. 
  • Schoonmaken moet niet meer zijn dan een fluitje van een cent. Menig sportcentrum wordt elke dag gereinigd. Dit mag geen problemen opleveren.
  • Een redelijke prijs wordt altijd gewaardeerd, zeker als het gaat om gymzalen en andere sportzalen die eigendom zijn van gesubsidieerde instellingen. 

Welke Scanofloor vloerverf kiezen?

Hoewel er verschillen zijn tussen afzonderlijke sporthallen, raden wij in het algemeen vier typen vloerverf voor sportaccommodaties aan:

  • Scanofloor Uniprimer is een universele hechtprimer die zorgt voor een solide grondlaag voor het verven van onder meer beton en hout.
  • Scanofloor Vinyl Vloercoat kan zonder primer worden toegepast op sportvloeren van linoleum en vinyl. Bij een dekkende afwerking wordt geadviseerd om 1 laag Vinyl Vloercoat transparant als extra slijtvaste topcoat aan te brengen.
  • Scanofloor Pre Dekverf is een slijtvaste en vloeistofdichte betonverf en kan worden toegepast op relatief starre sportvloeren van beton, hout, epoxy- en PU gietvloeren.
  • Scanofloor Belijningsverf wordt gebruikt voor het aanbrengen van belijningen op sportvloeren. Met dit product bent u er zeker van dan dat de lijnen ook over vijf jaar nog de juiste kleur dragen. Ook geschikt voor fitnesscentra.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!