• Lorem ipsum

Slijtvaste vloerverf voor hout

Hebt u ook slijtvaste vloerverf voor hout? De vraag is begrijpelijk. Als we aan vloerverf denken, denken we al snel aan beton, tegels of laminaat. Maar er zijn ook veel huizen met een houten vloer. Wie zo'n vloer heeft, doet er niet graag afstand van.

 

Onze slijtvaste vloerverf voor hout

De volgende vloerverf is prima geschikt voor het verven van een houten vloer.

Voor een transparante afwerking

Dekkende vloerverf

Primers (grondverf)

 

Let op: Vinyl Vloercoat is niet geschikt voor houten vloeren. Wel voor laminaat. Ondanks de houtachtige uitstraling is laminaat echter geen hout.

 

Hout verven: altijd een goed idee

Hout geeft sfeer, warmte en een aards gevoel. Maar of een vloer nu van beton of hout is, maakt voor de belasting ervan niets uit. Betonvloeren en houten vloeren slijten allebei. Beton, robuust als het is, lijkt er minder gevoelig voor. Hout kan met de juiste bescherming echter ook heel lang mee gaan. Er zijn houten vloeren die meer dan honderd jaar oud zijn en nog altijd in een prima conditie verkeren.

De sleutel hiertoe is slijtvaste vloerverf. Wat goed is voor beton, blijkt in de praktijk vaak ook goed voor hout. Veel verfproducten van Scanofloor zijn zowel geschikt voor beton als hout. U vindt ze hierboven.

 

Aanbrengen van slijtvaste vloerverf op hout

Een houten vloer verven verloopt eigenlijk op dezelfde manier als het schilderen van betonvloeren. Bij hout, dat wat gevoeliger is voor schade, moet u soms wel meer aandachtig zijn bij de voorbereiding.

  • Maak de vloer goed schoon. Gebruik een goede ontvetter.
  • Inspecteer de vloer op beschadigingen. U kunt barsten en gaten herstellen met een houtvulmiddel. Ook ons product Inno Coatings Vloerfix kan voor houten vloeren worden gebruikt.
  • Verwijder oude verflagen door te schuren. Een ruw oppervlak verbetert de hechting.
  • Verwijder al het stof dat bij het schuren en schoonmaken is vrijgekomen.
  • Wilt u dekkende verf gebruiken zoals Pre Dekverf of Colourcoat, moet u eerst een primer aanbrengen. Clearcoat, een transparante vloerverf, kunt u direct op het hout aanbrengen.
  • De primer gaat er in één laag op. De vloerverf brengt u twee maal aan. Let altijd goed op de droogtijden, tussen twee lagen en erna. Deze informatie kan per verf verschillen. U vindt de gegevens op de technische datasheet van de verf.

U bestelt al onze producten snel en gemakkelijk in onze webwinkel. Levering is normaal binnen 1-2 werkdagen. En mocht u toch nog vragen hebben: gewoon even bellen!

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!