• Lorem ipsum

Schoolvloer verven

Elke leraar of schooldirecteur weet het: schoolvloeren opknappen is na een aantal jaren onvermijdelijk. Weinig vloeren worden immers zo intensief belopen. Maar welke vloerverf is geschikt? En waarom zou je een schoolvloer verven?

In dit artikel vertellen we:

 • Welke vloeren we in scholen vinden
 • Voordelen van vloerverf
 • Welke verf bij uw vloer past
 • Waar u deze vloerverf koopt

U hebt haast en wilt meteen vloerverf bestellen? Ga dan naar onze webshop en kies de verf met onze keuzehulp.

Vloeren in scholen: intensiever gebruik kan niet

We komen in scholen veel verschillende vloeren tegen. Vaak hangt het samen met de leeftijd van het gebouw. Zo zien we in scholen cementdekvloeren en gietvloeren, maar ook kunststofvloeren zoals linoleum, laminaat en vinyl. Het zijn sterke vloeren, maar ze lijden veel. Er gaan immers honderden, soms duizenden voeten per dag overheen en die brengen vuil van buiten mee. Ook wordt er bijna nergens zo veel met meubilair geschoven als in scholen.

Voordelen van vloerverf in scholen

Onderhoud kan veel geld kosten, wanneer je de vloer elk kwartaal laat waxen. Eens per twee jaar een transparante verflaag aanbrengen is vaak goedkoper. Schoolvloeren opknappen met vloerverf is niet alleen prijstechnisch interessant. Het is ook een gemakkelijke manier om het interieur te moderniseren. Kinderen voelen zich thuis in een kleurrijke omgeving en zijn gevoelig voor trends. Vloeren verven vraagt bovendien veel minder tijd dan een vloer vervangen. Het onderwijs hoeft er niet voor worden stilgelegd.

Vloerverf aanbrengen is gemakkelijk. Alle verf gaat vergezeld van heldere instructies. Ook wie geen ervaring heeft, kan ermee overweg. Belangrijk: houd er rekening mee dat u altijd twee lagen verf aanbrengt voor de juiste bescherming!

Welke vloerverf bij welke vloer?

Bij het kiezen van slijtvaste vloerverf moet u eerst weten waaruit de ondergrond bestaat. De vloer in uw school bestaat ofwel uit een harde, beton(achtige) laag of uit kunststof.

 • Pre Dekverf is de aanbevolen dekkende vloerverf voor cementdekvloeren, epoxy gietvloeren, polyurethaan gietvloeren en anhydrietvloeren. Pre Dekverf noemen we ook wel betonverf. Het is een ijzersterke, veelverkochte verf die u voor een scherpe prijs koopt. Met Pre Dekverf krijgt u een waterdichte vloer ie beschermt tegen vuil en vocht. Heel eenvoudig te onderhouden, dus. We zien deze veel op schoolvloeren.
 • Scanofloor Clearcoat wordt veel toegepast als transparante toplaag op anhydrietvloeren, cementdekvloeren, epoxy gietvloeren, PU gietvloeren. U kunt bijvoorbeeld eerst een laag Pre Dekverf aanbrengen en dan transparant afwerken met Clearcoat.
 • Scanofloor Colourcoat is een dekkende, niet vergelende verf voor betonvloeren en wanden, op basis van polyurethaan.
 • Scanofloor Uniprimer is een hechtmiddel dat als grondlaag dient voor dekkende betonverf.
 • Kiest u voor een transparante afwerking, is Clearprimer de juiste grondverf.
 • Scanofloor Vinyl Vloercoat is een dekkende vloerverf, geschikt voor schoolvloeren van vinyl en linoleum. Ook pvc en laminaat maakt u slijtvast met deze sterke 2-componentenverf. Als u goed voorbereidt door de vloer te ontvetten en te schuren, is er geen primer nodig. Een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor als u kunststofvloeren op school hebt.
 • Scanofloor Belijningsverf is ideaal voor gebruik in gymzalen. Met deze sneldrogende markeringsverf brengt u snel en gemakkelijk lijnen en patronen aan in sportzalen, fietsenstallingen en andere ruimtes waarin belijning van belang is.

Waar koopt u vloerverf voor schoolvloeren?

Scholen hebben een beperkt budget. Daarom is het slim prijzen te vergelijken. De verf van Scanofloor vindt u nergens zo goedkoop als hier, omdat Scanofloor Specialist rechtstreeks van de fabriek levert. Met deze verf combineert u hoge kwaliteit met de scherpste prijs. In onze webwinkel kunt u meteen ook alle benodigdheden bestellen. Voor grote volumes kunnen wij kortingen geven. Bel ons dan even.

Ga nu naar onze webshop


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!