• Lorem ipsum

Renovatie Tennisbaan

Tennisbanen hebben het zwaar. Het vele lopen, rennen en remmen op de vloer zorgt al snel voor sporen. Het maakt weinig verschil of het gaat om indoortennis of om een geasfalteerd tennisveldje op een pleintje: de verf gaat op den duur onherroepelijk vervagen en zal verdwijnen. Tijdig ingrijpen kan dit laatste voorkomen. Met de juiste vloerverf en belijningsverf is een renovatie van een tennisbaan snel geklaard.

Haast? Op zoek naar de juiste producten?

Opmerking: sportvelden zijn er in vele soorten, met diverse ondergronden. Voor sommige daarvan zijn er geen coatings of alleen gespecialiseerde producten. Informeer bij ons voor de zekerheid, als u twijfelt over de ondergrond. Dit artikel gaat over tennisbanen van beton, asfalt of kunststof (pvc, linoleum).

Tennisbaan renovatie met vloerverf

De basiskleur van de tennisbaan brengt u, in veel gevallen, het best aan met Pre Dekverf. Dit is een ijzersterke vloerverf die zowel binnen als buiten gebruikt wordt. Of het nu gaat om gietvloeren, cementdekvloeren, asfalt, natuursteen of grind: Pre Dekverf is overal geschikt voor. U brengt er een naadloze afwerking mee aan die alle weersomstandigheden doorstaat. Pre Dekverf geeft een waterdichte toplaag. Vocht en vuil dringen niet in de ondergrond.

U kunt Pre Dekverf bestellen in elke mogelijke kleur. Wel zo handig, want er zijn immers rode, blauwe en groene tennisbanen. Voordat u de verf aanbrengt, moet u de ondergrond wel goed schoonmaken. Afhankelijk van het type vloer kan ontvetten nodig zijn. Het is aangeraden om af te werken met twee lagen Pre Dekverf. Dit is een verf die bestaat uit twee componenten. Deze moeten kort voor het aanbrengen worden vermengd. Hoe u dit doet, vindt u op de datasheet. Onthoud dat de verwerkingstijd beperkt is. De verf droogt snel.

Sportvloer van kunststof?

Wanneer gebruikt u Vinyl Vloercoat? Soms is een sportaccommodatie voorzien van een kunststofvloer zoals pvc. Speciaal hiervoor is Vinyl Vloercoat ontwikkeld. Ook in dit geval brengt u twee lagen aan. Wanneer u verf koopt bij Scanofloor Specialist, kunt u alle technische informatie gemakkelijk terugvinden.

Belijningsverf voor tennisbaan

Kers op de taart bij een geslaagde renovatie van uw tennisbaan is belijningsverf. In de sport is belijning haast altijd een belangrijke factor, bij tennis zijn de lijnen absoluut essentieel. Helaas lijden die ook het snelst onder het gebruik. Gaat u de tennisbaan opknappen is belijningsverf prioriteit. Kies dan voor verf die speciaal hiervoor ontwikkeld is.

Belijningsverf is een uniek product voor het belijnen van onder meer sportvelden. De verf kenmerkt zich door een ongekend hoge slijtvastheid. U brengt de lijnen gemakkelijk aan door de banen af te plakken met tape. U kunt ook een sjabloon gebruiken. Voor een optimaal resultaat brengt u twee lagen belijningsverf aan.

Een tennisbaan renoveren is met deze producten niet moeilijk en bovendien relatief goedkoop.  U bestelt de producten snel en gemakkelijk in onze webshop.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!