• Lorem ipsum

 pvc-vloer verven

Een pvc-vloer verven geeft nieuw leven aan uw vloer. Maar welke vloerverf gebruikt u het best? Scanofloor heeft een unieke verf ontwikkeld voor vloeren van kunststof als pvc.

Hieronder leest u:

  • Wat pvc eigenlijk is
  • Waarom u pvc verft
  • Welke vloerverf past bij pvc

 

Hebt u haast? Ga dan nu naar onze webshop en bestel nu onze pvc-vloerverf. Of bel voor meer informatie.
Vergeet dan niet om ook de Inno Coatings Vloerstripper te bestellen.

 

Over pvc-vloeren

Wat is pvc? De afkorting staat voor polyvinylchloride. Het is een sterke kunststof die voor van alles wordt gebruikt: pvc-vloeren, maar ook auto-onderdelen, medische producten, deuren, ramen en buizen van pvc. Ook de weer hippe elpee is van pvc. Deze synthetische stof is al bijna tweehonderd jaar geleden ontdekt, maar wordt pas sinds de jaren twintig van de vorige eeuw op grotere schaal gebruikt.

Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en de grondstoffen kosten weinig. Vloeren van pvc hebben de naam zeer slijtvast te zijn. Ze zijn bovendien voordelig in aanschaf en heel stabiel. De zachtere onderlaag zorgt voor een verend effect. In de praktijk worden begrippen als vinylvloeren en pvc-vloeren vaak door elkaar gebruikt.

 

Waarom pvc-vloeren verven?

Advies over vloerverf

Voor het verven van pvc-vloeren kunnen diverse redenen zijn:

  • De vloer ziet er versleten uit. Hoewel uitermate sterk en niet snel beschadigt, is pvc zoals elk materuaal aan slijtage onderhevig.
  • U wilt een andere look. Het kan zijn dat de vloer nog in prima staat is, maar dat u op het design bent uitgekeken.

Het alternatief voor verven? Het is mogelijk om de vloer te vervangen, maar dit brengt veel rompslomp met zich mee. De vloer verven is in beide situaties een voordelige en gemakkelijke oplossing.

 

Pvc-vloerverf bestaat!

Wilt u uw pvc-vloer verven, adviseren wij Scanofloor Vinyl Vloercoat. Deze 2-componentenverf wordt gemaakt op basis van PU, het kunsthars polyurethaan. Het is een product dat enig is in zijn soort. Waar andere soorten vloerverf er niet in slagen om kunststof duurzaam van een verflaag te voorzien, lukt dit wel met Vinyl Vloercoat.

Gaat u pvc verven, blijft de structuur van de vloer zichtbaar. Alleen krijgt alles dezelfde effen kleur. Het resultaat ziet er fris en als nieuw uit.

pvc-vloeren verven met Vinyl VloercoatOm te onthouden:

  • Voordat u gaat verven moet u de waslaag verwijderen en het oppervlak ontvetten met Inno Coatings Vloerstripper. Dit is heel belangrijk voor een goede hechting. Vloerstripper wordt verdund aangebracht met water. Hierna nog eens naspoelen met zuiver water. De instructies staan op de verpakking.
  • U krijgt Vinyl Vloercoat in twee gestapelde blikken. De inhoud moet u mengen. Hiervoor gebruikt een boormachine met spindel. Het mengen doet u direct voor gebruik.
  • Hierna hebt u een tot twee uur om de vloerverf aan te brengen. Daarna is het product te hard om nog verwerkt te worden. Dit vraagt enige planning. In een normaal tempo kunt u in een uur 40 tot 50 vierkante meter verven.
  • We adviseren altijd twee lagen dekkende Vinyl Vloercoat aan te brengen. Tussen 12 en 24 uur wachten. Voor optimale bescherming kunt u er eventueel een transparante toplaag overheen zetten.
  • De vloer is na een dag beloopbaar. Wacht hierna nog enkele dagen met het schuiven van meubels. Maximaal belasten kan na zeven dagen.

 

Scanofloor Vinyl Vloercoat is in alle denkbare kleuren verkrijgbaar, en als transparante coating. U kunt deze vloerverf ook gebruiken voor laminaat en linoleum.

Opgelet: gaat u een oude pvc- of vinylvloer verven, is het theoretisch mogelijk dat er asbest onder zit. Dit is niet schadelijk zolang er niet in de vloer wordt gesneden. Gaat u echter een deel weghalen, moet u dit laten doen door een erkend bedrijf voor asbestverwijdering.

Ga naar onze webshop en bestel vloerverf voor pvc.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!