klantenservice

Waarmee pvc-vloeren verven?

Waarmee pvc-vloeren verven?

Een pvc-vloer verven geeft nieuw leven aan uw vloer. Maar welke vloerverf gebruikt u het best? Scanofloor heeft een unieke verf ontwikkeld voor vloeren van kunststof als pvc.

Hieronder leest u:

  • Wat pvc eigenlijk is
  • Waarom u pvc verft
  • Welke vloerverf past bij pvc

Hebt u haast? Ga dan nu naar onze webshop en bestel onze pvc-vloerverf.

Over pvc-vloeren

Wat is pvc eigenlijk? De afkorting staat voor polyvinylchloride. Het is een sterke kunststof die voor van alles wordt gebruikt. Er zijn niet alleen pvc-vloeren, maar ook auto-onderdelen, medische producten, deuren, ramen en buizen van pvc. Ook de ouderwetse elpee is van pvc. Deze synthetische stof is al bijna tweehonderd jaar geleden ontdekt, maar wordt pas sinds de jaren twintig van de vorige eeuw op grotere schaal gebruikt.

Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en de grondstoffen kosten weinig. Vloeren van pvc hebben de naam zeer slijtvast te zijn. Ze zijn bovendien voordelig in aanschaf en heel stabiel. De zachtere onderlaag zorgt voor een verend effect. In de praktijk worden begrippen als vinylvloeren en pvc-vloeren vaak door elkaar gebruikt.

Waarom pvc-vloeren verven?

Hoewel uitermate sterk, is pvc aan slijtage onderhevig. Ook kan het zijn dat de vloer nog in prima staat is, maar dat u op het design bent uitgekeken. Het is mogelijk om de vloer te vervangen, maar dit brengt veel rompslomp met zich mee. De vloer verven is dan een voordelige en gemakkelijke oplossing.

Pvc-vloerverf bestaat!

Gaat u uw pvc-vloer verven, adviseren wij Scanofloor Vinyl Vloercoat. Deze 2-componentenverf wordt gemaakt op basis van PU, het kunsthars polyurethaan. Het is een product dat enig is in zijn soort. Waar andere soorten vloerverf er niet in slagen om kunststof duurzaam van een verflaag te voorzien, lukt dit wel met Vinyl Vloercoat.

Om te onthouden:

  • U krijgt de verf in twee blikken. De inhoud moet u mengen. Hiervoor gebruikt een boormachine met spindel. Het mengen doet u direct voor gebruik.
  • Hierna hebt u maximaal zes uur om de vloerverf aan te brengen. Daarna is het product te hard om nog verwerkt te worden. Dit vraagt enige planning.
  • We adviseren altijd twee lagen aan te brengen. Voor optimale bescherming kunt u er nog een transparante toplaag overheen zetten.

Scanofloor Vinyl Vloercoat is in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. U kunt deze vloerverf ook gebruiken voor laminaat en linoleum.

Opgelet: gaat u een oude pvc- of vinylvloer verven, is het theoretisch mogelijk dat er asbest onder zit. Dit is niet schadelijk zolang er niet in de vloer wordt gesneden. Gaat u echter een deel weghalen, moet u dit laten doen door een erkend bedrijf voor asbestverwijdering.

Ga naar onze webshop en bestel vloerverf voor pvc.

Meer advies nodig? Bel vrijblijvend 06-823 017 45.