• Lorem ipsum

Primer voor tegels

Wat is een goede primer voor tegels? Die vraag krijgen we geregeld. Logisch, want tegelvloeren zijn populair, en een kind ziet dat de structuur anders is dan bij beton of hout. Als tegelprimer adviseren wij meestal Scanofloor Clearprimer. In sommige situaties kan een aparte tegelprimer nodig zijn.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een tegelvloer te schilderen. Zeker keramische vloertegels worden mensen soms beu, maar ook natuursteen is niet naar ieders zin. Dat zien we vaak als mensen een huis kopen dat tegelvloeren heeft die door hun design of kleur verraden wanneer het huis werd gebouwd.

Voordeel primer voor tegelvloer

Tegels verven is dan een oplossing. Maar tegelvloeren zijn glad en hard. Blijf vloerverf daar wel op zitten? Is er geen kans dat de verflaag op den duur losraakt of gaat "schuiven"? Ja, die kans bestaat. Als je geen primer gebruikt.

Een primer kan je omschrijven als een hechtmiddel. Het dringt door in de ondergrond en zorgt ervoor dat de verf goed aan de tegels blijft zitten. Er zijn primers voor diverse soorten ondergrond. Voor tegels met een ruw oppervlak is Scanofloor Clearprimer geschikt.

Daarnaast is er een speciale tegelprimer, ontwikkeld voor harde geglazuurde tegels.

Clearprimer aanbrengen

Voordat u Clearprimer aanbrengt, moet de vloer goed worden gereinigd. Hierna schuurt u het oppervlak. Korrel P220 geeft meestal het beste resultaat. Vergeet niet om na het schuren te stofzuigen.

Vervolgens brengt u tenminste een laag Clearprimer aan. Let op: bij zeer gladde natuursteen en soms ook bij keramische tegels, is een tweede laag Clearprimer aanbevolen.

Hoe staat het met verbruik? Met Clearprimer verft u gemiddeld zo'n 10 m2 per kg. Voorbeeld: voor een woonkamer van 40 m2 hebt u genoeg aan circa 4 kg, maar als u twee lagen doet, moet u 8 kg hebben. Afwerken doet u hierna met twee lagen Clearcoat (voor een transparant resultaat) of Colourcoat, waarmee u de tegels een compleet nieuw aanzien geeft. U zult zien, er zit nog heel veel leven in uw tegels!

Tegelprimer aanbrengen

De tegelprimer voor geglazuurde tegels vraagt een aparte aanpak. Deze primer werkt als "superglue". U brengt alleen een flinterdun laagje aan. Doe dit met een doek. Daarna hebt u een uur om de eerste toplaag aan te brengen. Wacht zeker niet langer, want anders verliest de tegelprimer zijn kracht.

Om aan te geven hoe dun het laagje moet zijn: met 1 liter tegelprimer kunt u 25 m2 doen. Het is sterk aangeraden om u strikt aan deze hoeveelheid te houden, zodat de laag niet te dik wordt.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!