klantenservice

Novilon verven: waarmee doe ik dat?

Novilon verven: waarmee doe ik dat?

Kan je Novilon verven? En zo ja, waarmee? We geven antwoord.

Haast? Dit zijn de producten die u nodig hebt:

Waarom verven?

Novilon is een merknaam van Forbo Flooring Systems. Het merk bestaat al jaren. De vloeren die onder deze naam worden verkocht zijn niet alleen mooi en comfortabel, maar ook gemakkelijk in gebruik en heel duurzaam.

Toch kunnen er redenen zijn om een Novilon vloer te verven. Bijvoorbeeld, omdat u weleens een vloer wilt die er anders uitziet, maar geen zin of middelen hebt om een nieuwe te kopen. Of omdat de vloer in een pas gekochte woning ligt. Schilderen is dan een optie.

Novilon is gemaakt van vinyl. Vroeger werd afgeraden om dit te verven. Tegenwoordig is er echter speciale verf voor vinylvloeren. Scanofloor is een marktleider op dit gebied met Vinyl Vloercoat, een coating die speciaal is ontwikkeld voor kunststof.

Vinylvloer verven

Voordat u vinyl gaat verven, moet u eerst de staat van de vloer controleren. Zitten er grote gaten en scheuren in, kan schilderen onverstandig zijn. In dat geval zal er weinig anders opzitten dan nieuw Novilon te kopen of een ander type vloerbedekking. Kleinere beschadigingen zijn echter goed te verhelpen met Multiplamuur van Scanofloor, een product dat soms ook verkocht wordt als Vinylrepair.

Is de vinylvloer hersteld en weer in behoorlijke conditie, kan de verfklus beginnen. Eerst moet u het oppervlak grondig ontvetten met Scanofloor Vinylstripper. Dit is een speciaal reinigingsmiddel voor vinyl. Ontvetten is hard nodig bij vinyl. Anders hecht de verf niet goed. Hierna werkt u af met twee lagen Vinyl Vloercoat. Deze vinylverf is zowel transparant als in vele kleuren verkrijgbaar.

Wij hebben al vele klanten gehad die hiermee vinyl verfden en er heel tevreden over zijn. Novilon verven kan dus. Hebt u er nog vragen over, bel of mail ons dan!