• Lorem ipsum

Nieuwe betonvloer egaliseren

Om gemakkelijk en efficiënt vloerverf aan te brengen, hebt u een rechte en gladde ondergrond nodig. Daarom moet u, in de meeste gevallen, een nieuwe betonvloer egaliseren voordat u ze gaat schilderen.

Betonvloeren egaliseren gebeurt met egaline. Dit wordt ook wel vloeicement genoemd. Het is verrijkt met kunststof. Er zijn meerdere soorten, dus zorg dat u egaline koopt die voor beton is bedoeld. Egaliseren met egaline is geen eenvoudige klus. Het moet zeer zorgvuldig gebeuren. Velen besteden het daarom uit.

Het is niet nodig om een betonvloer te egaliseren als deze al mooi vlak is. Dit is meestal het geval bij vloeren die eerder zijn behandeld, of in oudere panden. Ook is egaliseren niet altijd nodig bij dekvloeren van zandcement of anhydriet. Deze worden vaak verward met betonvloeren.

Toch zelf betonvloer egaliseren?

Voordat u aan de slag gaat, moet de betonnen ondergrond droog zijn. Bij nieuwe vloeren is dit soms een probleem. Vers gestort beton heeft vier tot soms acht weken droogtijd.

Wilt u weten of het voldoende droog is om te behandelen, moet u een stuk plastic vast tapen op de vloer en na 24 uur weghalen. Zitten er condensdruppeltjes op, is het beton nog niet voldoende droog. U moet dan even wachten en het een week (of twee) later nog eens proberen. Uiteraard moet het beton ook vrij zijn van vuil en stof.

Betonvloer egaliseren: uitharden van egaline

Advies over vloerverfEgaline is te koop in zakken en wordt verdund met water. U smeert het met een speciale spatel op het beton. Het verspreidt zich gemakkelijk. Volg de aanwijzingen. Meestal gaat het om een dikte van 5 tot 6 mm. De egaline trekt zich vanzelf recht en vlak. Na het aanbrengen laat u deze laag hard worden. De uithardtijd is ongeveer 24 uur per millimeter. Hier leest u meer over het verven van egalinevloeren.

Hierna hebt u een loodrechte betonvloer, klaar om geverfd te worden. Deze moet wel nog geschuurd worden voordat u de primer (grondverf) aanbrengt.

Wilt u weten welke vloerverf geschikt is voor betonvloeren, ga dan naar onze webshop. Onze handige keuzehulp brengt u in enkele stappen bij het beste product. 

 


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!