• Lorem ipsum

Magazijnvloer verven

Is vloerverf voor een magazijnvloer een aantrekkelijke optie? Ja. Steeds meer ondernemers kiezen voor een geverfde betonvloer. Ze hebben daar goede redenen voor. Maar soms gaat het mis als ze vloerverf kiezen. Hier leest u waarop u moet letten.

Haast? Deze producten bevelen we aan voor magazijnen met een betonvloer:

Magazijnen moeten allereerst functioneel zijn. Daar is iedereen het over eens. Er worden zware spullen over vervoerd. Soms gebeurt er een ongelukje en valt er iets op de vloer. Er rijden vaak vorkheftrucks, zeker in grotere magazijnen, pakhuizen en opslagruimten. Mogelijk worden er weleens chemicaliën gemorst. Vloeren in magazijnen hebben het zwaar te verduren.

Bescherming met vloerverf

Om deze en andere redenen kiezen veel bedrijven voor ruw beton.  Een geverfde vloer is echter niet automatisch onpraktisch. Integendeel. Een degelijke coating zorgt er juist voor dat een betonvloer langer meegaat. In feite legt vloerverf een beschermlaag aan. Deze zorgt ervoor dat de vloer langer in topconditie blijft. Dat scheelt op termijn werk en geld. Met de juiste vloercoating bespaart u zich de nodige kopzorgen.

Magazijnvloercoating: hygiëne en chemische resistentie

Er is meer. Schoonmaken is bijvoorbeeld makkelijker. Hygiëne is in veel bedrijfstakken een factor van betekenis. Bovendien maken milieuwetten het reinigen van een bedrijfsvloer almaar belangrijker. Wie vloerverf voor de magazijnvloer overweegt, kan ook denken aan de bescherming die verf biedt tegen chemicaliën. Die zitten bijvoorbeeld in de banden van vorkheftrucks: zogeheten weekmakers. Topkwaliteit betonverf kent een hoge chemische resistentie. Dit betekent dat de betonnen onderlaag niet wordt aangetast door chemische stoffen.

Ook is de betere vloerverf voor magazijnen vloeistofdicht. Vloeistoffen dringen dus niet in de ondergrond. Het speelt hierbij geen rol of het water of olie betreft.

We vatten het nog even samen:

  • Vloerverf voor magazijnen moet duurzaam zijn
  • Gemakkelijk schoon kunnen maken is een must
  • Rijden er heftrucks of wordt er gewerkt met chemische stoffen? Zorg voor een chemisch resistente vloer
  • Vloeistofdichte vloerverf voorkomt vochtproblemen

Niets doen is natuurlijk goedkoper dan schilderen. Maar op de lange termijn gaat deze vlieger niet op. Een oude betonvloer die vernieuwd moet worden is uitermate kostbaar en kan een bedrijf tijdelijk lamleggen. Een schilderbeurt zorgt ervoor dat een vloer tot in lengte van jaren meegaat. De tijd die het schilderen met een magazijnvloercoating kost is bovendien relatief gering. Het kan eventueel in fases gebeuren zodat de bedrijfsvoering er niet onder lijdt.

Aanbevolen producten

Pre Dekverf is de meestgekozen magazijnvloerverf van Scanofloor. Het is een sterke betonverf die aan de hoogste eisen voldoet. Deze vloerverf heeft bovendien een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Wilt u advies bij het verven van uw vloer of over magazijnvloeren verven, dan staan onze medewerkers u graag te woord. Bij afname van grote volumes kunnen we een korting geven.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!