• Lorem ipsum

Linoleumvloer verven

Een linoleum vloer verven met vloerverf? Ja, dat kan. En met onderstaande tips wordt het een peulenschil. U zult versteld staan van het resultaat. De vloer gaat er niet alleen als nieuw uitzien, maar zal ook veel beter tegen een stootje kunnen.

 

Haast? Dit zijn de producten die we aanbevelen voor linoleum verven:

Onderstaande tips gelden ook voor linoleumvloeren van het merk Marmoleum.

 

Top-5 tips linoleum vloer verven

1. Ontvetten van linoleum

Voor een optimale hechting van vloerverf is het belangrijk dat u de vloer grondig ontvet. Linoleum vloeren worden vaak onderhouden met was. Deze waslaag is een vettige substantie waarop verf slecht blijft zitten. Daarnaast bevat linoleum lijnzaadolie, bedoeld om linoleum flexibel te houden. Ook dit is erg vet.

Door het ontvetten van de vloer met een krachtige reiniger zal de waslaag oplossen en de toplaag verschralen. Voordat u gaat ontvetten dweilt u de vloer met Inno Coatings Vloerstripper verdund met water. U laat het verdunde middel enkele minuten intrekken en dweilt vervolgens een aantal keer na met koud leidingwater. Mocht de vloer nog vet aanvoelen, herhaalt u de behandeling. Het overtollige water kunt u ook opzuigen met een waterstofzuiger.

 

2. Licht schuren van de linoleum vloer 

De tweede stap is het licht schuren (matteren) van het linoleum. Ook dit zorgt ervoor dat de vloerverf beter hecht. Zo hebt u langer plezier van uw vloer. Voor het matteren gebruikt u een schuurmachine met korrel 80-schuurpapier. Het stof verwijdert u met een stofzuiger of door de vloer opnieuw te dweilen. 

 

3. Gebruik de juiste vloerverf voor linoleum

Linoleum vloeren zijn van nature flexibel. Om scheurvorming en onthechting van de verf te voorkomen is het van belang dat de vloerverf dezelfde flexibiliteit heeft als de ondergrond. Speciaal voor flexibele ondergronden zoals linoleum en vinyl heeft Scanofloor een flexibele 2-componentenvloerverf ontwikkeld: Scanofloor Vinyl Vloercoat. De vloerverf is kleurvast, slijtvast, vloeistofdicht, makkelijk te onderhouden en blijvend flexibel. De oplossing voor flexibele vloeren! 

 

4. Linoleum vloer verven: hoe doe ik dat?

Advies over vloerverfEen linoleum vloer verven met een 2-componentenvloerverf kunt u in veel opzichten vergelijken met het verven van een deur of ander schilderwerk. Na het mengen van de componenten giet u de vloerverf in de breedte uit over de vloer. U verdeelt de verf gelijkmatig met een 25 cm brede, kortharige 2-componentenvachtroller en rolt deze na met een bredere (30-50 cm) vachtroller. Het gelijkmatig verdelen en het narollen zijn belangrijk voor een naadloos resultaat. 

De derde factor is snelheid. Door snel te werken (nat in nat) zal de verf beter vloeien in de aangrenzende vlakken waardoor zichtbare verdikkingen en overgangen worden voorkomen. Houd verder voor het verkrijgen van de juiste laagdikte (en daarmee de optimale sterkte van de vloerverf), het opgegeven rendement van de coating aan. Voor Scanofloor Vinyl Vloercoat is dit 6,7 tot 8,3 m2 schilderen per kg per laag. 

 

5. Onderhoud van geverfde linoleum vloer 

U kunt de vloer eenvoudig schoonmaken door geregeld te stofzuigen en indien nodig te dweilen. Let erop dat u bij het dweilen met een nieuw reinigingsmiddel, het middel van te voren test op een onopvallende plaats. 

Samengevat: dit zijn de producten die u moet hebben voor het verven van linoleum:

Inno Coatings Vloerstripper

Onmisbaar voor het grondig ontvetten van linoleum, pvc en laminaat. Speciaal reinigingsmiddel dat waslagen losweekt en kunststofvloeren grondig ontvet, zodat een goede hechting wordt verkregen voor de coating. Combineert uitstekend met de linoleumverf van Scanofloor.

 

Scanofloor Vinyl Vloercoat 

2-componentenvloerverf, ontwikkeld voor linoleum, pvc, vinyl en laminaat. Kunststof is niet poreus, waardoor gewone vloerverf niet kan doordringen. Vinyl Vloercoat heeft een speciale samenstelling waardoor deze wel aan kunststof blijft hechten, zonder primer. Gemakkelijk toepasbaar, duurzaam en op waterbasis. Vinyl Vloercoat is leverbaar in talloze kleuren en ook in een transparante versie.

 


Hebt u nog vragen over het verven van linoleum?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!
€80,00€58,00
Vloerverf (2 componenten) voor het verven van laminaat, linoleum, pvc en vinyl. Als dekkende verf of transparant. Ideaal om kunststof vloeren op te frissen. Hittebestendig. Gemakkelijk in onderhoud. Primer niet nodig, wel een sterk reinigingsmiddel. Lees meer
-28%
Vinyl Vloercoat
Vinyl Vloercoat
Vloerverf (2 componenten) voor het verven van laminaat, linoleum, pvc en vinyl. Als dekkende verf of transparant. Ideaal om kunststof vloeren op te frissen. Hittebestendig. Gemakkelijk in onderhoud. Primer niet nodig, wel een sterk reinigingsmiddel.
€80,00€58,00
stukprijs va: €4,99 / m2
€25,00
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Aanbevolen om te gebruiken als voorbehandeling voor het gebruik van Vinyl Vloercoat. Lees meer
Vloerstripper
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Aanbevolen om te gebruiken als voorbehandeling voor het gebruik van Vinyl Vloercoat.
€25,00
stukprijs va: €0,18 / m2