• Lorem ipsum

Laminaatvloer verven

U wilt uw laminaatvloer verven? Goed idee. Met deze tips boekt u snel een topresultaat.Haast? Dit zijn de producten die wij aanbevelen:

 

Kies speciale laminaatverf

Laminaat is een apart materiaal. Het ziet eruit als hout, maar het is het niet. De bovenlaag van laminaat bestaat uit kunststof. Voor de verf is dit belangrijk. Het heeft geen zin om houtverf op laminaat te smeren. Het blijft wel even zitten, maar gaat snel problemen geven.

Vooral goedkopere laminaatvloeren slijten snel. Laminaatvloeren verven is dan een snelle, voordelige en gemakkelijke oplossing. Gewone betonverf is, zoals houtverf, geen optie vanwege de speciale samenstelling van laminaat. Krijtverf kan wel. Deze laat de structuur van laminaat zichtbaar en geeft een whitewash-effect. Maar krijtverf is kwetsbaar en niet iedereen houdt van de stijl.

Voor een meer duurzame oplossing kiest u het best een dekkende laminaatverf. Deze is krasvast en slijtvast. Heel belangrijk, want over laminaat wordt veel gelopen en er worden meubels over geschoven. Scanofloor Vinyl Vloercoat is een speciale vloerverf voor kunststof zoals laminaat. Deze laminaatverf, transparant leverbaar maar ook in tal van kleuren, geeft een prachtig, duurzaam resultaat.

Laminaat schilderen: bereid u goed voor

  • Brengt u dekkende laminaatverf aan zoals Vinylcoat, is vooraf goed reinigen erg belangrijk. Laminaatvloeren kunnen erg vet zijn. Verf hecht slecht op vet, wat op den duur grote problemen geeft. Ontvetten is dan ook van groot belang. U doet dit met Inno Coatings Vloerstripper, een reinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld als voorbehandeling voor kunststof.
  • Na het schoonmaken is het zaak het laminaat op te schuren. Dit kan met een schuurmachine. Korrel 180 geeft vaak een goed resultaat. Tijdens het schuren sluit u ramen en deuren. Nadien moet u goed stofzuigen.
  • Hierna kunt Vinyl Vloercoat aanbrengen. Breng altijd minimaal twee lagen aan.
  • Let op de droogtijd: 24 uur tussen beide lagen is een goede richtlijn. Wacht u met de tweede laag langer dan 72 uur, moet u opnieuw schuren.

Laat enkele dagen uitharden

Scanofloor Vinyl Vloercoat is na 12 uur beloopbaar, na 14 uur licht belastbaar. We adviseren wel even te wachten met het plaatsen en schuiven van zwaar meubilair. Coating voor kunststof hecht optimaal na vijf dagen en is na zeven dagen volledig uitgehard. Dit zijn algemene richtlijnen, gebaseerd op een kamertemperatuur van 20 graden. Is het kouder, duurt het uitharden langer. Is het warmer, gaat het wat sneller.

U koopt laminaatverf tegen een lagere prijs in onze webshop

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!