klantenservice

Keukenvloer verven met vloerverf - Top-3 Tips

Keukenvloer verven met vloerverf - Top-3 Tips

Een keukenvloer verven is een snelle en voordelige manier om uw keuken op te frissen. Vloerverf in de keuken is niet moeilijk om aan te brengen, maar tegels vragen wel een speciale behandeling. Deze tips helpen u op weg.

Aanbevolen producten

1. Vloertegels opruwen kan betere hechting geven

Veel keukens hebben een vloer van plavuizen. Vloertegels zijn gemakkelijk te reinigen, maar in de regel erg glad en hard. Dat is lastig bij het verven van de keukenvloer. Vloerverf hecht niet goed op een gladde, harde ondergrond. Daarom is het aangeraden om de tegels te schuren als het om poreuze tegels gaat. De fijne korrel breekt de bovenlaag af, maar laat geen lelijke groeven na die zichtbaar blijven. Handmatig schuren kan ook. Hierna reinigt u de plavuizen grondig.

Hebt u harde vloertegels met een glazuurlaag, is schuren niet nodig. Wel moeten de tegels zéér grondig worden ontvet. Dit kan met Inno Vloerreiniger.

2. Gebruik grondverf voor keukenvloeren

Een ruwe tegelvloer meteen verven met tegelverf is geen goed idee. Er moet eerst een hechtmiddel worden aangebracht, ofwel grondverf. Deze functioneert als een soort plaklaag tussen ondergrond en eindlaag. U hebt twee opties:

  • Voor poreuze tegels kunt u Clearprimer gebruiken. Begin met aanbrengen in de hoeken (kan met een borstel) en werk dan verder af met een roller. Breng zowel horizontaal als verticaal banen aan. Zo wordt het mooi egaal.
  • Voor harde (en/of geglazuurde) tegels gebruikt u Tegelprimer S1880. Deze moet flinterdun worden aangebracht. Hierna mag u niet langer dan twee uur wachten met de verflaag.

3. Gebruik vloeistofdichte keukenvloerverf

Het is slim om voor de eindlaag nog even de tegels op te schuren zodra de grondverf droog is. Bij de verfkeuze is het verstandig om voor een vloeistofdichte verf te gaan. In een keuken belandt immers al snel vocht en vet op de vloer.

Twee slijtvaste producten die voor een uitstekend resultaat zorgen zijn Scanofloor Clearcoat (populaire transparante betonverf) en Colourcoat (voor een dekkende afwerking, ook bij vloerverwarming). Beide producten zijn krasvast, absoluut vloeistofdicht en bovendien gemakkelijk te reinigen. Vloerverf voor de keuken is in talloze kleuren te koop. Uw droomkeuken creëren wordt zo wel heel makkelijk!

Vloerverf voor in de keuken

U bestelt vloerverf voor de keuken in onze webshop!