klantenservice

Keukenvloer verven met vloerverf - Top-3 Tips

Keukenvloer verven met vloerverf - Top-3 Tips

Een keukenvloer verven is een snelle en voordelige manier om uw keuken op te frissen. Vloerverf in de keuken is niet moeilijk om aan te brengen. Deze tips helpen u op weg.

Aanbevolen producten

1. Vloertegels opruwen geeft betere hechting

De meeste keukens hebben een vloer van plavuizen. Vloertegels zijn gemakkelijk te reinigen, maar in de regel erg glad en hard. Dat is lastig bij het verven van de keukenvloer. Vloerverf hecht niet goed op een gladde, harde ondergrond. Daarom is het aangeraden om de tegels te schuren met een excentrische schuurmachine korrel P220. Deze fijne korrel breekt de bovenlaag af, maar laat geen lelijke groeven na die zichtbaar blijven. Handmatig schuren kan ook. Hierna reinigt u de plavuizen grondig. Ze moeten voor het schilderen volledig stof- en vetvrij zijn. Schoonmaken kan met Pingo Cleaner.

2. Gebruik grondverf voor keukenvloeren

Een ruwe tegelvloer meteen verven met tegelverf is geen goed idee. Er moet eerst een hechtmiddel worden aangebracht, ofwel grondverf. Deze functioneert als een soort plaklaag tussen ondergrond en eindlaag. Zeker bij een harde, gladde ondergrond is grondverf (ook primer genoemd) onontbeerlijk. Wij adviseren Scanofloor Uniprimer. Overweegt u een transparante afwerking is Clearprimer de beste keus. Begin met aanbrengen in de hoeken (kan met een borstel) en werk dan verder af met een roller. Breng zowel horizontaal als verticaal banen aan. Zo wordt het mooi egaal.

3. Gebruik vloeistofdichte keukenvloerverf

Het is slim om voor de eindlaag nog even de tegels op te schuren zodra de grondverf droog is. Bij de verfkeuze is het verstandig om voor een vloeistofdichte verf te gaan. In een keuken belandt immers al snel vocht en vet op de vloer.

Twee slijtvaste producten die voor een uitstekend resultaat zorgen zijn Scanofloor Clearcoat (populaire transparante betonverf) en Colourcoat (voor een dekkende afwerking). Beide producten zijn krasvast, absoluut vloeistofdicht en bovendien gemakkelijk te reinigen. Vloerverf voor de keuken is in talloze kleuren te koop. Uw droomkeuken creëren wordt zo wel heel makkelijk!

Vloerverf voor in de keuken


U bestelt vloerverf voor de keuken in onze webshop - 5% korting bij online bestelling!