• Lorem ipsum

keldervloer schilderen

Een keldervloer schilderen doet u waarschijnlijk niet om esthetische redenen. De meeste mensen gebruiken een kelder als berging of opslagruimte. Functionaliteit staat dan voorop. Dit artikel vertelt op welke vloerverf u kunt vertrouwen.

Vloerverf voor kelders

De vloerverf voor de kelder die wij het meest adviseren is Pre Dekverf van Scanofloor. Dit is een ijzersterke, dekkende 2-componenten verf die jaren meegaat. De kwaliteiten van Pre Dekverf maken deze vloerverf ideaal voor keldervloeren:

  • Geschikt voor diverse soorten vloeren: beton, gietvloeren, natuursteen, zelfs tegels.
  • Waterdicht. Beschermt perfect tegen vuil en vocht. Laat desondanks waterdamp door, zodat schimmel geen kans krijgt.
  • Gemakkelijk te reinigen. Gewoon vegen of desgewenst een sopje.
  • Leverbaar in alle kleuren. Kelders zijn vaak donker. Een lichte vloer maakt de ruimte aangenamer.

Moeten keldervloeren geverfd worden?

Vaak worden kelders niet geverfd. Dat is onverstandig. Kelders zijn gevoeliger voor vocht. De temperatuur ligt er lager dan elders in huis en vocht kan er moeilijker weg, omdat de ruimte meestal minder goed te ventileren is. Dit vergroot de kans op problemen. Betonrot kan hier ongemerkt optreden. Omdat mensen meestal weinig tijd in de kelder doorbrengen zien ze dit soort ellende vaak pas laat, soms helemaal niet.

Behandelen met vloerverf is dé manier om problemen te voorkomen. Verf brengt op de keldervloer een beschermlaag aan en stabiliseert de conditie van het beton. Kwaliteitsverf voor vloeren is ook waterdicht.

Kelderverf en voorbereiding

Voor nieuwe vloeren adviseren we voorbehandeling met Uniprimer. Zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon is. Hardnekkig vuil verwijdert u snel met Inno Vloerreiniger. Dit is met name aangeraden als gewone schoonmaakmiddelen de klus niet klaren.

Pre Dekverf laat zich gemakkelijk aanbrengen. Deze krachtige 2-componentenverf is leverbaar in alle RAL-kleuren. U krijgt de verf in twee gestapelde verpakkingen. Meng de inhoud direct voor gebruik. U hebt dan twee uur om de coating aan te brengen.

Bedenk wel dat kelders vaak koud zijn. Pre Dekverf laat zich het best verwerken bij een temperatuur van 15 tot 25 graden. Het is voor het beste resultaat aanbevolen om twee lagen te doen.

Onze producten bestelt u snel, gemakkelijk en veilig via onze webshop.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!