• Lorem ipsum

Huisartsparktijk verven

Een huisartsenpraktijk stelt hoge eisen aan hygiëne. De vloer verven kan hier een essentiële bijdrage aan leveren. Alle medische centra doen overigens hun voordeel met vloerverf. Scanofloor heeft de juiste producten in huis.

Waarom vloeren verven?

U verft een vloer niet alleen om ze mooier te maken. Vuil verstopt zich graag en gemakkelijk in vaste vloerbedekking. Hoe aangenaam en geruststellend deze er ook uitziet, wie prijs stelt op hygiëne kiest beter een strakke, gemakkelijk te onderhouden vloer. Dit kan een linoleumvloer zijn, maar ook een cementdekvloer, gietvloer of laminaat. De mogelijkheden zijn legio.

Door vloerverf aan te brengen, krijgt u al snel een gemakkelijk te reinigen vloer. In een huisartsenpraktijk, maar ook in een ziekenhuis of een praktijk van een fysiotherapeut of tandarts, kan gemakkelijk vloeistof op de vloer terechtkomen. Het is dan belangrijk dat het vocht meteen kan worden weggehaald en niet de vloer intrekt. Dit is ook belangrijk als er een chemisch product op de vloer valt. Stofvrij maken met een stofzuiger mag ook niet te veel moeite kosten.

Kiest u voor het opfrissen van een bestaande vloer, is het van belang te weten dat het verven uw praktijk niet langdurig stillegt of ernstig hindert. Met een goede planning levert vloerverf in dit opzicht geen problemen op.

Vloerverf voor medische voorzieningen: onze aanbeveling


Een strakke, vloeistofdichte en chemisch resistente vloer biedt de juiste oplossing voor een dokterspraktijk. Scanofloor Colourcoat is een vloerverf die we vaak in ziekenhuizen, huis- en tandartsenpraktijken en andere medische voorzieningen tegenkomen. Dit is een krachtige vloerverf met twee componenten die u mengt direct voor gebruik.

Colourcoat biedt alles wat een huisartsenpraktijk of medisch centrum in een vloer zoekt:

  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Vloeistoffen dringen niet door
  • Bestand tegen tal van chemische stoffen
  • Snel aan te brengen


De verf is leverbaar in alle denkbare kleuren, zodat u een neutrale, cleane of eigentijdse look kunt creëren, al naar gelang uw voorkeur. Colourcoat vergeelt niet. U kunt deze verf ook aanbrengen over een vloer met vloerverwarming. Gebruikt u Colourcoat als afwerkingslaag, raden we aan eerst een grondverf aan te brengen. Hiervoor adviseren wij Scanofloor Uniprimer. Deze verbetert de hechting en geeft extra bescherming.

Hebt u geen vloerverwarming, kunt u ook Scanofloor Pre Dekverf gebruiken. Deze dekkende verf heeft, voor een groot deel, dezelfde eigenschappen als Colourcoat. Pre Dekverf komen we vaak tegen in koele ruimtes.

U bestelt Scanofloor vloerverf snel en gemakkelijk in onze webshopHeeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!