klantenservice

Houten vloer verven met vloerverf: Tips en werkwijze

Houten vloer verven met vloerverf: Tips en werkwijze

Een houten vloer verven vraagt soms meer zorg en aandacht dan het schilderen van andere vloeren. Gelukkig is het niet altijd nodig om speciale houtverf te gebruiken. Ook de vloerverf van Scanofloor is vaak prima te gebruiken op hout.

Aanbevolen producten

Voor een transparante afwerking

Dekkende afwerking

Primers (niet nodig als u vloerolie gebruikt)

Reparatiemiddel

Punten om bij stil te staan, zijn:

1. Repareer uw houten vloer


Houten vloeren gaan lang mee. Hout is echter gevoelig voor slijtage. Dit is een groot verschil met andere vloersoorten die vaak langzamer slijtagesporen gaan vertonen. De staat waarin de vloer verkeert is belangrijk bij het schilderen. Zijn er eventueel plekken die gerepareerd moeten worden? Dit moet gebeuren voordat u een houten vloer gaat verven.

2. Schuren en schoonmaken


Voor een goede hechting van de verf op de houten vloer moet u het hout opschuren. Doet u dit niet, is de vloer waarschijnlijk te glad en blijft de verf niet goed zitten. Meestal wordt hiervoor een schuurmachine gebruikt met een korrel 80. Daarna goed stofzuigen en zorgen dat de vloer goed schoon is. Plak alles wat u niet wilt schilderen af met schilderstape.

3. Vergeet de primer niet


Een houten vloer verven begint met een primer. Dit is een voorbehandelmiddel of grondverf, Het doel is de hechting van de toplaag te versterken. Sommige mensen willen de structuur van het hout zichtbaar houden en beperken zich daarom tot grondverf. Ook vloerolie kunt u hiervoor gebruiken. Breng in dat geval wel twee lagen aan.

4. Tijd om af te werken

Hierna kunt u beginnen met het aanbrengen van de vloerverf. Voor de afwerkingen zijn altijd twee lagen nodig. Met 1 liter verf kunt u meestal zo'n 10 vierkante meter schilderen. U kunt de verf opbrengen met gewone rollers. Voor de moeilijke hoekjes gebruikt u kwasten. Houd de droogtijd in de gaten. Hierover vindt u alle nodige informatie op de verpakking van de verf.

U vindt alle vloerverf tegen de voordeligste prijzen in onze webshop.