• Lorem ipsum

Houtverf kopen

Houtverf kopen voor het verven van een houten vloer ligt voor de hand. Toch is het niet nodig. Er zijn vele soorten vloerverf die het prima doen op hout. Lees hieronder hoe u de juiste keuze maakt.

 

Betonverf op een houten vloer?

Betonverf kan prima op een houten vloer. Het lijkt onlogisch om een product aan te brengen dat voor een andere ondergrond is ontwikkeld, en dan nog wel een harde, kille als beton. Maar er is een goede reden: vloerverf die voor beton en andere harde ondergronden is ontwikkeld, is erg slijtvast en duurzaam. Dit gaat prima samen met hout, een materiaal dat veel te lijden heeft.

Een van de voornaamste eigenschappen van hout is dat het "werkt". Het kan uitzetten en weer krimpen door verschillen in temperatuur. Verf moet hiermee om kunnen gaan. Gebruikt u de verkeerde, niet-elastische verf, kunnen er barsten in de verflaag ontstaan door uitzetting van het hout. Daarom moet u verf kopen die elastisch is. Dit is een bekende eigenschap van alle goede vloerverf. De elasticiteit zorgt ervoor dat de vloerverf met de vloer mee kan "werken".

U kunt verf die voor beton, steen en kunststof is ontwikkeld ook vaak gebruiken op een houten trap. Een trap wordt zwaar belast en moet slijtvast zijn. Ook dan zorgt deze vloerverf voor een even slijtvaste laag als gespecialiseerde houtverf.

 

Vloeistofdichte houten vloer

Evenals houtverf zijn ook universele typen vloerverf in alle kleuren leverbaar. Even mengen en u hebt de kleur die u wenst. Nog een voordeel van betonverf is dat de verf in dikkere lagen wordt aangebracht waardoor de vloer maximaal beschermd wordt. De slijtvastheid is enorm. Dit wil niet zeggen dat de vloer tegen alle krassen kan. Wees altijd voorzichtig met scherpe voorwerpen.

De vloerverf van Scanofloor maakt uw vloer ook nog eens vloeistofdicht. Dat is handig als er weleens geknoeid wordt of met veel water wordt gereinigd.

 

Aanbevolen producten

De volgende vloerverf is prima geschikt voor het verven van een houten vloer.

Voor een transparante afwerking

 

Dekkende vloerverf

 

 

 
U bestelt al deze producten in onze webshop. Wij leveren binnen 1-2 werkdagen aan huis.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!