• Lorem ipsum

Gymzaal verven

Vloeren in gymzalen moeten geregeld opgefrist worden. Welke vloerverf moet u dan gebruiken? En wat gebruikt u voor de belijning?

In dit artikel leest u:

 • Waarom de vloer van de gymzaal verven
 • Waaraan verf voor gymzaal moet voldoen
 • Welke producten wij aanbevelen
 • Waar u vloerverf koopt voor gymzalen


Hebt u haast? Ga dan gelijk naar onze webshop en kies de juiste verf met onze keuzehulp.

Waarom een gymzaal verven?

De gymzaalvloer in een school ziet er na verloop van tijd overal uit als de vacht van een zebra: strepen, strepen en strepen. De veelkleurige belijning die u hoort te zien is vaak grotendeels weggevaagd. Wat doet u daaraan?

Er zijn twee mogelijkheden. De hele vloer vernieuwen of verven. Vernieuwen kan betekenen dat u nieuw linoleum aanbrengt of pvc, afhankelijk van de ondergrond. Dit is een dure oplossing. Bovendien kost ze veel tijd en brengt ze een hoop gedoe met zich mee waardoor de zaal lang niet beschikbaar is. Dit laatste is vaak geen optie. De vloer verven is een veel sneller en voordeliger alternatief.

Waaraan moet gymzaalverf voldoen

 • Zoals gezegd, sporen en strepen zijn onvermijdelijk. Maar duurzame verf kan zulke zichtbare slijtage tot een minimum beperken.
 • De belijningsverf moet lang kleur behouden. Anders heeft belijning immers geen zin.
 • Hygiëne is belangrijk in elke ruimte waarin veel mensen komen, en in het bijzonder op school. Kinderen zijn bevattelijker voor besmettingen. Gemakkelijk reinigen is dus essentieel.

Aanbevolen producten

 • Hebt u een vloer van kunststof, zoals pvc, vinyl of linoleum, dan is Scanofloor Vinyl Vloercoat het aangewezen product. Deze vloerverf is speciaal voor kunststofvloeren ontwikkeld.
 • Scanofloor Pre Dekverf is een dekkende betonverf die u aanbrengt op gietvloeren van epoxy of polyurethaan, hout en beton. Bijzonder slijtvast en laat geen vloeistoffen door.
 • Uniprimer is een universele grondverf die de eindlaag een betere hechting geeft en de ondergrond extra beschermt.
 • Scanofloor adviseert voor de belijning de speciale Belijningsverf. Deze verf hebt u al heel vaak gezien, want tal van sportcentra gebruiken ze. Hiermee brengt u lijnen en vakken aan die heel lang meegaan. Precies wat u nodig hebt in een gymzaal op school.


Belangrijk om te onthouden:

Het gaat in al deze gevallen om 2-componentenverf. Deze wordt geleverd in twee afzonderlijke verpakkingen. De inhoud moet worden gemengd. Dit doet u pas direct voor gebruik. Hierna hebt u, afhankelijk van de gekozen verf, beperkt tijd om de vloerverf aan te brengen. De technische datasheet bij het product vertelt u alles wat u moet weten.

Vloerverf voor gymzalen bestellen

Scanofloor vloerverf is op diverse plaatsen te koop. Wij leveren direct van de fabriek en kunnen daardoor de laagste prijzen aanbieden. Dankzij deze korte lijn kunnen we de verf ook snel leveren. U hebt de producten meestal binnen twee werkdagen in huis. Bestel uw vloerverf daarom nu in onze webshop.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!