klantenservice

Granieten tegels in de badkamer: ook die kunt u verven

Granieten tegels in de badkamer: ook die kunt u verven

Tegelvloeren van graniet: standaard kan je ze niet noemen, maar toch zie je zulke vloeren best vaak in badkamers. De vraag die wij dan weleens krijgen is: kan je graniet tegels verven?

Graniet is harde natuursteen. Het bestaat uit gestold magma. De kwaliteit en consistentie van de kleur zijn zeer goed, en de winning is tamelijk eenvoudig. Toch is het een beetje een luexproduct. Granieten tegels zijn extreem duurzaam. Ze gaan letterlijk generaties mee. Het meest bekend zijn de grijze granietvloeren. Ook zien we graniet in zwart, rood en blauw.

Problemen met graniet

Toch is niet iedereen kapot van graniet. Wie dit type tegelvloer slecht onderhoudt, kan te kampen krijgen met doffe plekken door gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, of aantasting door zuur. De steen gaat nog even lang mee, maar ziet er minder mooi uit. Badkamers met tegelvloeren van graniet lopen extra risico omdat er veel met zeep en reinigingsmiddelen wordt gewerkt.

Een oplossing is dan: het verven van granieten tegels. U verft ze door eerst 1 laag Tegelprimer aan te brengen, en dan 2 lagen Colourcoat.

Granieten tegels verven met Scanofloor vloerverf

U moet de vloer vooraf wel grondig schoonmaken, maar beperk de hoeveelheid zeep. Wij adviseren ontvetten met Inno Vloerreiniger. Is de vloer eerder geverfd, haal dan loszittende oude verflagen weg. Dit kan het best door te schuren. Hierna brengt u Tegelprimer aan als voorbehandelmiddel. Dit is belangrijk, want zonder deze primer hecht verf niet goed op graniet. Dun aanbrengen: volg nauwgezet de instructies.

Als dekkende verf in badkamers wordt Colourcoat veel gebruikt. U moet wel altijd minimaal 2 lagen aanbrengen. Normaal doet u 6 - 8 m2 met 1 kg Colourcoat. Deze vloerverf is waterdicht, slijtvast en leverbaar in alle RAL-kleuren. U kunt uw badkamer dus precies het aanzien geven dat u voor ogen had.

Neem altijd de droogtijden in acht. U vindt deze op de technische datasheet van de verf in onze webshop. Hebt u de granieten tegelvloer geschilderd, kunt u deze weer jarenlang gebruiken.