• Lorem ipsum

Graniet verven

Granieten tegels in de badkamers: standaard kan je ze niet noemen, maar toch zie je zulke tegelvloeren van graniet best vaak in badkamers. De vraag die wij dan weleens krijgen is: kan je graniet verven? Het antwoord: ja, maar niet met elke vloerverf.

Graniet is harde natuursteen. Het bestaat uit gestold magma. De kwaliteit en consistentie van de kleur zijn zeer goed, en de winning is tamelijk eenvoudig. Toch is het een beetje een luxeproduct. Granieten tegels zijn extreem duurzaam. Ze gaan letterlijk generaties mee. Het meest bekend zijn de grijze granietvloeren. Ook zien we graniet in zwart, rood en blauw.

Problemen met graniet

Toch is niet iedereen kapot van graniet. Vooral reinigen is een probleem. Wie dit type tegelvloer slecht onderhoudt, kan te kampen krijgen met doffe plekken door gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, of aantasting door zuur. De steen gaat nog even lang mee, maar ziet er minder mooi uit. Badkamers met tegelvloeren van graniet lopen extra risico omdat er veel met zeep en reinigingsmiddelen wordt gewerkt. Een oplossing is dan: het verven van granieten tegels met een coating die vuil afstoot, waterdicht is en gemakkelijk schoon te maken.

Aanbevolen producten voor granieten tegels verven

Tegelprimer

Transparante primer voor niet-poreuze, harde en/of geglazuurde oppervlakken, zoals tegels en natuursteen. Flinterdun aanbrengen, vervolgens na een uur de eerste coating aanbrengen.

 

Scanofloor Colourcoat

Dekkende verf voor beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels, natuursteen en andere harde oppervlakken. Waterdicht en hittebestendig, dus geschikt voor gebruik in de keuken. Duurzaam en kleurvast. Altijd twee lagen aanbrengen. Leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, zie onze kleurenwaaiers.

 

Opgelet: hoewel het hier vooral over badkamers gaat, geldt deze informatie ook voor graniet in andere kamers.

Granieten tegels verven met Scanofloor vloerverf

Hoe gaat dat: graniet verven?

  • U moet de vloer vooraf grondig schoonmaken, maar beperk de hoeveelheid zeep. Wij adviseren ontvetten met Inno Ontvetter.
  • Is de vloer eerder geverfd, haal dan loszittende oude verflagen weg. Dit kan het best door te schuren.
  • Hierna brengt u Tegelprimer aan als voorbehandelmiddel. Dit is belangrijk, want zonder deze primer hecht verf niet goed op graniet. Dun aanbrengen: volg nauwgezet de instructies.
  • Als dekkende verf in badkamers wordt Colourcoat veel gebruikt. U moet wel altijd minimaal 2 lagen aanbrengen. De eerste laag doet u een uur na de Tegelprimer, de tweede laag een dag later.

Normaal doet u 6 - 8 m2 met 1 kg Colourcoat. Deze vloerverf is waterdicht, slijtvast en leverbaar in alle RAL-kleuren. U kunt uw badkamer dus precies het aanzien geven dat u voor ogen had.

Neem altijd de droogtijden in acht. U vindt deze op de technische datasheet van de verf in onze webshop. Hebt u de granieten tegelvloer geschilderd, kunt u deze weer jarenlang gebruiken.

 

Meer weten over granietvloer verven?

Scanofloor Specialist beantwoordt graag uw vragen over het verven van harde oppervlakken zoals tegels, vloeren, aanrechtbladen, trappen en meer. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!