• Lorem ipsum

Met deze drie tips kan het verven van een garagevloer eigenlijk niet mislopen.

Garagevloer verven: aanbevolen producten

Primers, kies uit:

Garagevloerverf voor de afwerking, kies uit:

Functie en gebruik van garage bepalen verfkeuze

De verfkeuze wordt sterk bepaald door de ondergrond. Maar ook de belasting van de vloer is enorm belangrijk. Wordt de garage gebruikt voor het parkeren van auto's en/of fietsen? Of is het een hobbyruimte of berging? In het laatste geval speelt een rol of er geen chemische producten worden gebruikt of opgeslagen. In het eerste geval is dat zelfs een zekerheid, want rubberbanden bevatten weekmakers. Dat zijn chemische stoffen die simpele vloerverf oplossen. Ook de intensiteit van het gebruik van de garagevloer is iets om bij stil te staan. In een ruimte die (semi-)professioneel wordt gebruikt, is de belasting doorgaans veel hoger en de slijtage sterker.

In veel gevallen is een 2-componenten garagevloerverf de beste oplossing. Deze is chemisch resistent, vloeistofdicht en brengt een keiharde toplaag. Perfect bestand tegen zware belasting!

Vergeet niet te schuren of stralen

Het verven van een garagevloer bestaat uit twee delen: voorbehandeling en afwerking. De voorbehandeling is essentieel en mag zeker niet worden overgeslagen. Vloerverf hecht pas goed aan de ondergrond als deze adequaat is voorbereid. Schoonmaken met een sopje of een speciaal reinigingsmiddel als Inno Vloerreiniger is een prima start. Eventuele scheuren of gaten kunt u dichtstoppen met een reparatiemiddel als Inno Vloerfix. Stofzuigen is ook een vanzelfsprekend onderdeel van de voorbereiding.

Minstens zo belangrijk is echter het schuren. Het maakt een heel verschil of u een geschuurde of ongeschuurde garagevloer verft. De regels hierbij zijn dat u schuurt met korrel 80 op dekvloeren van zandcement en anhydriet. Hierna brengt u een primer (grondverf) aan. Doe dit met een kortharige vachtroller zonder bij het uitrollen op de roller te drukken. Zit er een oude verflaag op, is een primer niet nodig, maar schuurt u het best met korrel 120.

Let op: hebt u een gepolijste vloer of een gevlinderde betonvloer kunt u beter stralen dan schuren.

Belijningsverf bij professioneel gebruik

Na de voorbehandeling werkt u de vloer af met twee lagen garagevloerverf. Hierbij volgt u de instructies op de verpakking. Daar vindt u ook gegevens over droogtijd en laagdikte.

Belijningsverf kan een handige aanvulling zijn als uw garage professioneel wordt gebruikt of wanneer ordening om andere reden wenselijk is. Denk maar eens aan een parkeergarage onder een appartementsgebouw. Met belijningsverf kunt u snel een eenvoudig parkeervakken, rijroutes en bewaarplaatsen markeren. Scanofloor heeft ook belijningsverf in het assortiment.

Hulp nodig bij het kiezen van de verf? U mag ons altijd bellen of mailen!

Alle producten van Scanofloor worden direct van de fabriek geleverd. U bestelt veilig en snel in onze webwinkel. U hebt alle verf snel in huis!

Garagevloer verven - Top-3 Tips