• Lorem ipsum

Garagevloer met Predek verf

U wilt uw garagevloer verven met Scanofloor Pre Dekverf of andere producten van Scanofloor? Een verstandige keuze. In dit artikel leest u hoe u dit het beste aanpakt. Een garagevloer is gemakkelijk zelf te verven met deze tips en adviezen. Heeft u naderhand nog vragen over een van de producten of de applicatie daarvan dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Garagevloer verven: de producten

  • Pre Dekverf: Scanofloor vloerverf die bij uitstek geschikt is voor garagevloeren.
  • Uniprimer: hechtmiddel voor onbehandelde vloeren.

 

Een sterke, duurzame garagevloer

Een vloerverf voor uw garagevloer geeft uw vloer niet alleen een mooi uiterlijk maar het beschermt ook de ondergrond tegen vuil, water en andere vloeistoffen of chemicaliën. Door het eventueel lekken van olie of de belasting van weekmakers in autobanden krijgt de ondergrond het aardig te verduren.

Een goede bescherming van uw vloer is dus essentieel. Een goede vloerverf is bestand tegen vet, olie en vele andere chemicaliën mits deze op de juiste manier is aangebracht, bovendien is de vloer nadien goed schoon te houden. Hieronder kunt u lezen hoe u het beste te werk kunt gaan.

 

Aanbevolen producten - Scanofloor Uniprimer

De Scanofloor Uniprimer is een 2-componenten primer die vaak wordt gebruikt bij betonnen vloeren die nog onbehandeld zijn. De primer gaat een goede hechting aan met de ondergrond en zorgt er voor dat de uiteindelijke vloerverf goed kan hechten. Deze watergedragen epoxy primer wordt vaak toegepast op zuigend beton of zandcement en anhydrietvloeren.

 

Aanbevolen producten - Scanofloor Pre Dekverf

De Scanofloor Pre Dekverf is het paradepaardje van Scanofloor. Deze 2 componentenverf wordt gebruikt voor garagevloeren omdat deze verf weekmakerbestendig is en dus bestand tegen rubberbanden. Pre Dekverf kan in vele kleuren geleverd worden. Bovendien is de verf chemisch resistent tegen de meeste chemicaliën waaronder vetten en oliën. Pre Dekverf wordt toegepast op beton, zandcement, egaline en anhydriet. Deze verf is geschikt voor gebruik in natte ruimten zoals badkamers, garages, kelder en in de voedingsmiddelenindustrie.

U bestelt deze producten in onze webshop.

 

Aanbevolen werkwijze garagevloer verven

Heeft u een nieuwgestorte vloer dan moet u zeker zijn dat de vloer goed droog is voordat u verdere stappen onderneemt. Anders zal de vloerverf niet goed hechten. Meestal moet een versgestorte betonvloer tot 8 weken drogen voordat deze verder behandeld kan worden. Twijfelt u, dan kunt u een stuk plastic op de vloer tapen en dit 24 uur laten zitten. Zit er de volgende dag condens op het plastic dan is de vloer niet goed droog.

 

Schuren of stralen van de vloer

De voorbereiding van de vloer is allesbepalend voor het eindresultaat. Elke vloer die behandeld gaat worden met een vloerverf moet voorbehandeld worden voordat er een vloerverf op aangebracht wordt.

Hier ziet u een aantal voorbeelden:

  • Zandcement dekvloer: schuren met korrel 80-120
  • Anhydriet vloer: schuren korrel 80-120
  • Reeds bestaande verflaag (mits goed hechtend): geen primer nodig, licht schuren met korrel 120
  • Gepolijste vloer of gevlinderde betonvloeren: bij voorkeur stralen.

Na het voor behandelen van de vloer is het belangrijk dat de vloer schoon en vetvrij is. Eventuele vetvlekken in de vloer kunt u verwijderen met Inno Vloerreiniger. Hierna kunt u eventuele delen die niet geschilderd moeten worden afplakken met schildertape. Let op dat de vloer niet te koud is voor de vloerverf. De temperatuur moet minimaal 10ºC zijn als u Scanofloor Uniprimer en Scanofloor Pre gebruikt.

De garagevloer is nu goed voorbereid en de primer kan aangebracht worden. Een primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke verf goed zal hechten en dat de ondergrond niet meer ‘’zuigt’’.

 

Keuze van de roller

De roller die u het beste kunt gebruiken voor het aanbrengen van de primer is een kortharige vachtroller. Voor de grotere oppervlakten kunt u een bredere (25 of 50 cm) roller nemen. Voor de slecht bereikbare plekken en hoeken kunt u een kwast gebruiken.

 

Mengen van de primer

Het mengen van de twee componenten doet u met een vloerverfmixer en een boormachine. Let goed op dat als u de componenten mengt het product binnen een tot twee uur gebruikt moet worden. Meng dus nooit meer dan u in die tijd kunt verven. We gaan ervan uit dat één persoon in een normaal tempo ongeveer 35-40 m2 per uur kan coaten.

 

Roltechniek (tip)

Breng de primer aan in de lengterichting en verdeel deze vervolgens in de dwarsrichting. Eindig met het uitrollen in de lengterichting zonder te veel op de roller te drukken. Anders kan er baanvorming ontstaan. Zorg voor een kleine overlap bij het verven van het volgende vak.

 

Drogen van de primer 

Voordat u aan de slag kunt met de vloerverf moet de primer voldoende drogen. Voor de Scanofloor Uniprimer geldt een droogtijd van ongeveer 24 uur. De Uniprimer moet binnen 48 uur overgeschilderd worden.

Als de primer droog is kan de vloerverf worden aangebracht. Ook bij Pre Dekverf moeten de twee componenten goed gemengd worden met een mixer. U kunt de verf met dezelfde soort roller aanbrengen als de primer en u kunt dezelfde techniek toepassen. De Pre Dekverf heet een potlife van ruim 60 minuten bij 23ºC. Aanbevolen wordt om minimaal twee lagen vloerverf aan te brengen. De eerste laag vloerverf kan na 12 uur worden aangebracht. Na de tweede laag is de vloer licht belastbaar na 48 uur. De vloer is volledig belastbaar na 7 dagen.

 

Meer weten over de producten

Schoonmaken van de vloer:

Voor een dekkend eindresultaat gebruikt u:

Gaat u een vloer verven waar met autobanden overheen wordt gereden, adviseren wij alleen deze producten!

U bestelt deze producten snel en gemakkelijk in onze webshop. Vandaag besteld, betekent meestal binnen twee werkdagen in huis.

 


Heeft u toch nog vragen Garagevloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets! 

€15,00
Inno Coatings Ontvetter is een multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Ook geschikt voor tegelvloeren. Lees meer
Ontvetter
Inno Coatings Ontvetter is een multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Ook geschikt voor tegelvloeren.
€15,00
stukprijs va: €0,30 / m2
€149,00€119,50
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes. Lees meer
-20%
Uniprimer
Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes.
€149,00€119,50
stukprijs va: €3,62 / m2
€59,30€52,00
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen. Lees meer
-12%
Pre Dekverf
Pre Dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.
€59,30€52,00
stukprijs va: €5,50 / m2