klantenservice

Garagevloer verven met Scanofloor Pre Dekverf

Garagevloer verven met Scanofloor Pre Dekverf

U wilt uw garagevloer verven met Scanofloor Pre Dekverf of andere producten van Scanofloor? Een verstandige keuze. In dit artikel leest u hoe u dit het beste aanpakt. Een garagevloer is gemakkelijk zelf te verven met deze tips en adviezen. Heeft u naderhand nog vragen over een van de producten of de applicatie daarvan dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Garagevloer verven: de producten

  • Pre Dekverf: Scanofloor vloerverf die bij uitstek geschikt is voor garagevloeren.
  • Uniprimer: hechtmiddel voor onbehandelde vloeren.

Een sterke, duurzame garagevloer

Een vloerverf voor uw garagevloer geeft uw vloer niet alleen een mooi uiterlijk maar het beschermt ook de ondergrond tegen vuil, water en andere vloeistoffen of chemicaliën. Door het eventueel lekken van olie of de belasting van weekmakers in autobanden krijgt de ondergrond het aardig te verduren.

Een goede bescherming van uw vloer is dus essentieel. Een goede vloerverf is bestand tegen vet, olie en vele andere chemicaliën mits deze op de juiste manier is aangebracht, bovendien is de vloer nadien goed schoon te houden. Hieronder kunt u lezen hoe u het beste te werk kunt gaan.

Aanbevolen producten - Scanofloor Uniprimer

De Scanofloor Uniprimer is een 2-componenten primer die vaak wordt gebruikt bij betonnen vloeren die nog onbehandeld zijn. De primer gaat een goede hechting aan met de ondergrond en zorgt er voor dat de uiteindelijke vloerverf goed kan hechten. Deze watergedragen epoxy primer wordt vaak toegepast op zuigend beton of zandcement en anhydriet vloeren.

Aanbevolen producten - Scanofloor Pre Dekverf

De Scanofloor Pre Dekverf is het paradepaardje van Scanofloor. Deze 2 componentenverf wordt vaak gebruikt voor garagevloeren omdat deze verf weekmakerbestendig is en in vele kleuren gemengd kan worden. Bovendien is de verf chemisch resistent tegen de meeste chemicaliën waaronder vetten en oliën. De Pre Dekverf wordt vaak gebruikt op zandcement en anhydriet vloeren. Deze verf is uiterst geschikt voor gebruik in natte ruimten zoals badkamers, garages, kelder en in de voedingsmiddelenindustrie.

U bestelt deze producten in onze webshop.

Aanbevolen werkwijze garagevloer verven

Heeft u een nieuwgestorte vloer dan moet u zeker zijn dat de vloer goed droog is voordat u verdere stappen onderneemt. Anders zal de vloerverf niet goed hechten. Meestal moet een versgestorte betonvloer tot 8 weken drogen voordat deze verder behandeld kan worden. Twijfelt u, dan kunt u een stuk plastic op de vloer tapen en dit 24 uur laten zitten. Zit er de volgende dag condens op het plastic dan is de vloer niet goed droog.

Schuren of stralen van de vloer

De voorbereiding van de vloer is allesbepalend voor het eindresultaat. Elke vloer die behandeld gaat worden met een vloerverf moet voorbehandeld worden voordat er een vloerverf op aangebracht wordt.

Hier ziet u een aantal voorbeelden:

  • Zandcement dekvloer: schuren met korrel 80
  • Anhydriet vloer: schuren korrel 80
  • Reeds bestaande verflaag (mits goed hechtend): geen primer nodig, ligt schuren met korrel 120
  • Gepolijste vloer of gevlinderde betonnen vloeren: moet gestraald worden.

Na het voor behandelen van de vloer is het belangrijk dat de vloer schoon en vetvrij is. Eventuele vetvlekken in de vloer kunt u verwijderen met Scanofloor Pingo cleaner. Hierna kunt u eventuele delen die niet geschilderd moeten worden afplakken met schildertape. Let op dat de vloer niet te koud is voor de vloerverf. De temperatuur van het object moet minimaal 10ºC zijn als u Scanofloor Uniprimer en Scanofloor Pre gebruikt.

De garagevloer is nu goed voorbereid en de primer kan aangebracht worden. Een primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke verf goed zal hechten en dat de ondergrond niet meer ‘’zuigt’’.

Keuze van de roller

De roller die u het beste kunt gebruiken voor het aanbrengen van de primer is een kortharige vachtroller. Voor de grotere oppervlakten kunt u een bredere ( 25 – 30 cm) roller nemen. Voor de slecht bereikbare plekken en hoeken kunt u een kwast gebruiken.

Mengen van de primer

Het mengen van de twee componenten kunt u die met een vloerverfmixer en een boormachine. Let goed op dat als u de componenten van de Uniprimer mengt het product binnen twee uur gebruikt moet worden.

Roltechniek (tip)

Breng de primer aan in de lengterichting en verdeel deze vervolgens in de dwarsrichting. Eindig met het uitrollen in de lengterichting zonder te veel op de roller te drukken. Anders kan er baanvorming ontstaan.

Drogen van de primer 

Voordat u aan de slag kunt met de vloerverf moet de primer voldoende drogen. Voor de Scanofloor Uniprimer geldt een droogtijd van ongeveer 24 uur. De Uniprimer moet binnen 48 uur overgeschilderd worden.

Als de primer droog is kan de vloerverf worden aangebracht. Ook bij Scanofloor Pre Dekverf moeten de twee componenten goed gemengd worden met een mixer. U kunt de verf met dezelfde soort roller aanbrengen als de primer en u kunt dezelfde techniek toepassen. De Pre Dekverf heet een potlife van 60 minuten bij 23ºC. Aanbevolen wordt om minimaal twee lagen vloerverf aan te brengen. De eerste laag vloerverf kan na 12 uur worden aangebracht. Na de tweede laag is de vloer licht belastbaar na 48 uur. De vloer is volledig belastbaar na 7 dagen.

Meer weten over de producten

Schoonmaken van de vloer:

Voor een dekkend eindresultaat gebruikt u:

Wilt u de vloer liever transparante afwerken dan gebruikt u:

U bestelt deze producten snel en gemakkelijk in onze webshop. Vandaag besteld, betekent meestal binnen twee werkdagen in huis.

Garagevloer verven? bel ons voor gratis advies!