• Lorem ipsum

U gaat een parkeergarage verven? De garagevloer verven is dan meestal belangrijker dan het verven van de muren. Het is een flinke klus maar erg belangrijk. Let wel op: u moet wel de juiste vloerverf kiezen. Anders komt u in de problemen en staat u snel voor hoge kosten.

Parkeergarage verven: de argumenten

Waarom is het slim om een parkeergaragevloer van een degelijke coating te voorzien? We zetten de redenen op een rijtje.

  • Garagevloeren krijgen te maken met olie en allerlei soorten vuil. Regelmatig schoonmaken is belangrijk maar geen wondermiddel. De viezigheid die auto’s achterlaten is lang niet altijd weg te halen.
  • Een parkeergarage ziet er snel “gebruikt” uit. Dit maakt de garage minder aantrekkelijk voor gebruikers.
  • Door de zware vloerbelasting neemt de kwaliteit van de vloer onherroepelijk af. Dit is een langzaam proces, maar met kostbare gevolgen. Het verven van een parkeergaragevloer of parkeerdek verlengt de levensduur.
  • Aangename kleuren geven een minder bedreigende sfeer. Bezuinig hier niet op. Mensen hebben vaak meerdere opties om te parkeren. Niets is zo triest als een leegstaande parkeergarage.

Garagevloerverf mag niet oplossen

Wie voor gangbare, goedkope vloerverf kiest staat haast vanzelf snel voor hoge kosten. Normale vloercoatings die niet uit twee componenten bestaan, zijn niet bestand tegen weekmakers. Dit zijn chemische stoffen die kunststof flexibel houden. Ze zijn essentieel voor autobanden. Weekmakers zijn er in vele soorten. Ze zijn schadelijk voor het milieu. Ze tasten de vloer aan van parkeergarages, zorgen voor strepen die niet te verwijderen zijn, en lossen de verf op, tenzij u kwaliteitsverf van twee componenten gebruikt.

Garagevloer verven: met welke verf?

U hebt betonverf nodig die bestand is tegen eerdergenoemde weekmakers. De verf mag geen vloeistof doorlaten. Duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage zijn andere factoren waarop u bij uw keuze moet letten.

  • Pre Dekverf is het meest geschikte product voor garagevloeren. Deze is bestand tegen weekmakers. De verf laat ook geen vloeistof door. Ook met de duurzaamheid en bestendigheid zit het wel goed. Door de scherpe prijs is deze vloerverf ook gunstig voor grote oppervlakken.
  • Scanofloor Uniprimer is een veelgebruikte primer. Is de betonvloer nieuw, dan is een primer aangewezen. Dit is een voorbehandelingsmiddel dat zorgt voor een goede hechtlaag. Nieuwe vloeren zijn namelijk nogal poreus.

Een primer kan ook bij oudere vloeren worden gebruikt als een extra verstevigende tussenlaag. De eindlaag van betonverf zal dan nog beter hechten. Of dit bij oudere parkeergaragevloeren nodig is, hangt van persoonlijke wensen of plaatselijke omstandigheden af. Het is aangeraden hierover advies te vragen bij Scanofloor-specialist.nl (gewoon even bellen!).

Kies ook voor belijningsverf 

Gaat u een garagevloer verven, dan is er nog een verftype dat niet mag ontbreken: belijningsverf. Uit onderzoek blijkt dat vluchtwegen in Nederlandse parkeergarages vaak slecht zijn aangewezen. Belijningsverf is hierbij een grote hulp. Door duidelijke belijning op de vloer van een parkeergarage kan niet alleen het verkeer in goede banen worden geleid, maar vindt ook de wandelende gebruiker sneller de weg. Een vluchtroute is dan snel gevonden. Uiteraard brengt u zo ook gemakkelijk parkeervakken en aanduidingen voor rijrichtingen aan.

De belijningsverf van Scanofloor staat bekend om de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

U kunt Pre Dekverf, Scanofloor Uniprimer en belijningsverf direct bestellen in onze webshop. De producten worden meestal binnen twee werkdagen geleverd.

Uiteraard mag u ons ook altijd bellen voor een offerte op maat. Voor grote projecten kunnen wij interessante kortingen bedingen.

Parkeergarage verven? Hiermeer optimaliseert u de garagevloer!