• Lorem ipsum

Garage verven

U wilt de garagevloer verven. Welke vloerverf kunt u daarvoor het beste gebruiken? Dit artikel vertelt waarop u moet letten en welke producten borgstaan voor een prachtig en duurzaam resultaat met een optimale prijskwaliteitverhouding.

Verf voor de garagevloer heeft veel te lijden. De belasting van de vloer is vaak erg hoog. Gebruikt u de garage voor uw wagen, dan krijgt de vloer te maken met weekmakers die in autobanden zitten. Die kunnen de verflaag oplossen. Een goede voorbereiding is essentieel.

 

Garagevloer verven: aanbevolen producten

Reinigingsmiddel

Meest verkochte garagevloerverf

Garagevloerprimers

Garagevloerverf voor dekkende afwerklaag

Transparante vloerverf voor garages

Aandachtspunten garage verven

 1. Wat is de ondergrond van uw garagevloer?
 2. Wilt u een dekkende of transparante afwerking?
 3. Hoe zwaar wordt uw vloer mechanisch belast?
 4. Hoe zwaar wordt uw vloer chemisch belast?
 5. Heeft u een auto of motor in de garage?
 6. Wilt u een vloeistofdichte garagevloer?
 7. Heeft u een dampdoorlatende garagevloerverf nodig?
 8. Heeft u vloerverwarming of wordt uw vloer vaak blootgesteld aan zonlicht?
 9. Volstaat een stofbinder?
 10. Heeft u een primer nodig?
 11. Is het nodig om de garagevloer te ontvetten en te schuren?
 12. Algemene voorbehandelingen

 

1. Ondergrond van de garagevloer

Voor het verkrijgen van een optimale hechting van een vloerverf met de vloer is het belangrijk om te weten wat de ondergrond van uw garagevloer is. Heeft u bijvoorbeeld een cementdekvloer, gevlinderde betonvloer of een tegelvloer? Elke ondergrond vereist een andere verf en aanpak. De vloerverf of afwerklaag is in veel gevallen hetzelfde, de primer (grondlaag) en de voorbereiding (ontvetten en het schuren) verschilt per ondergrond.

Weet u de ondergrond van uw garagevloer, dan is de eerste stap gemaakt. 

 

2. Dekkend of transparant garagevloer verven

De tweede vraag die u zich stelt, betreft de afwerking. Wilt u de garagevloer dekkend gaan verven of kiest u voor een transparante afwerking? Dit is grotendeels een persoonlijke keuze, vaak zijn beide opties mogelijk. 

Wilt u een betonlook in de garage dan kan dat zowel met een dekkende als met een transparante afwerking. De transparante afwerking laat alle kleurverschillen van het beton zien en geeft de meest natuurlijke uitstraling. De dekkende afwerking in een grijstint, dekt alle kleurverschillen juist af waardoor de vloer strakker zal ogen.

Waar gaat u de garagevloer voor gebruiken en hoe zal de vloer worden belast? Dit derde punt bepaalt tevens welk type vloerverf geschikt is voor uw situatie. Er zijn twee soorten vloerbelasting: mechanische belasting en chemische belasting. 

 

3. Mechanische belasting (weerstand tegen slijtage)

Bij mechanische belasting moet u denken aan de belasting op de vloer door o.a. klussen, sleutelen, het rijden met auto’s of vorkheftrucks. De garagevloer wordt mechanisch zwaarder belast dan bijvoorbeeld de vloer in uw slaapkamer. Wilt u lang plezier hebben van uw garagevloer dan kunt u het beste een 2-componenten verf gebruiken. Een 2-componenten verf is beter bestand tegen slijtage dan een 1-component verf. 

 

4. Chemische belasting (weerstand tegen chemische stoffen)

Gebruikt u chemische stoffen (huishoudelijke middelen) tijdens het werken in uw garage zoals oliën, vetten en oplosmiddelen, dan is het belangrijk dat de garageverf hiertegen bestand is (chemisch resistent). Of een verf chemisch resistent is kunt u lezen in de “technische info” of bij de omschrijving van een product. Ook hierbij geldt dat een 2-componenten verf beter bestand is tegen chemische stoffen en huishoudelijke middelen dan een 1-component verf. In garages wordt daarom vaak 2-componenten verf toegepast. 

 

5. Auto of motor in de garage (weekmakerbestendige garagevloerverf)

Heeft u een motor of auto in uw garage dan is het van belang dat de garageverf bestand is tegen de weekmakers van autobanden. Weekmakers zijn stoffen die een band zacht houden. Deze weekmakers hebben de eigenschap om verf op te lossen die hier niet tegen bestand is. Alle vloerverf van Scanofloor is bestand tegen weekmakers in rubberbanden. 

 

6. Vloeistofdichte garagevloer

Een vloeistofdichte verf is handig bij het reinigen. Water komt niet in de ondergrond en de vloer is gemakkelijk af te nemen. Daarnaast is een vloeistofdichte vloer milieuvriendelijker dan een verf die vloeistoffen doorlaat. Vervuilende stoffen komen zo in het milieu. De vloerverf van Scanofloor (zowel polyurethaan als epoxy) is vloeistofdicht en bij uitstek geschikt voor het vloeistofdicht afwerken van uw garage. 

 

7. Dampdoorlatende garagevloerverf

Is uw garagevloer onverwarmd en ligt uw vloer dicht bij het grondniveau dan is het raadzaam om een dampdoorlatende vloerverf te gebruiken. Een dampdoorlatende vloerverf (vaak 2-componenten epoxy) voorkomt dat waterdamp opgesloten raakt in de vloer. Zou u uw koude vloer afsluiten met een niet dampdoorlatende verf dan ontstaan er blazen in verf. Dit is een veel voorkomend probleem bij garagevloeren. Heeft u een vochtige koude vloer en is de omgevingstemperatuur relatief warm, gebruik dan een dampdoorlatende vloerverf.

Dampdoorlatende verf is onder meer: 

 

8. Vloerverwarming en zonlicht

Wordt u garagevloer vaak blootgesteld aan zonlicht of is uw vloer voorzien van vloerverwarming, dan kunt u deze het beste verven met een 2-componenten vloerverf op basis van polyurethaan. Een 2-componenten polyurethaan verkleurt (vergeelt) niet door warmte of zonlicht. Voorbeelden van zulke verf:

Er is ook 2 componenten epoxy verf verkrijgbaar. Deze is weliswaar heel sterk maar verkleurt sneller en is esthetisch gezien minder geschikt. 

 

9. Stofbinder

Heeft u last van een stoffige garagevloer en is het niet nodig om de vloer volledig vloeistofdicht af te werken dan volstaat het aanbrengen van 1 of 2 lagen primer. Door het aanbrengen van alleen een primer heeft u een stofvrije en makkelijk te onderhouden vloer tegen relatief lage kosten met Scanofloor Uniprimer (dampdoorlatend) of met Scanofloor Clearprimer (niet vergelend). Let op: de afwerking met alleen een primer is minder duurzaam dan het verven van uw garagevloer met een compleet systeem.

 

10. Primer voor garagevloer

In de meeste gevallen kan een vloerverf (afwerklaag) niet direct worden aangebracht op een onbehandelde garagevloer. Welke primer u nodig hebt, vindt u in onze webshop

 

11. Voorbehandeling van uw garagevloer (ontvetten en schuren)

Afhankelijk van de ondergrond in uw garage kan het nodig zijn dat u uw vloer ontvet en schuurt voor het verven. Welke voorbehandeling voor uw situatie nodig is kunt u teruglezen bij de omschrijving en de “technische info” van de producten.

 

12. Algemene voorbehandeling

 • Vetvlekken verwijderen met een ontvettend reinigingsmiddel.
 • Zachte vloeren (cementdek, hout): schuren, harde vloeren (anhydriet, beton): diamantschuren of stralen.
 • Vloer stofvrij maken en laten drogen.

 

Garagevloer verven keuzehulp

1. Reinigingsmiddel

2. Meest verkochte garagevloerverf

3. Garagevloerprimers

4. Garagevloerverf voor dekkende afwerklaag

5. Transparante vloerverf voor garages

6. Voordelen van garagevloerverf

 • makkelijk schoon te maken
 • hygiënisch en stofvrij
 • duurzaam en milieuvriendelijk (chemische stoffen komen niet ongewenst in het milieu terecht)
 • eenvoudig en snel aan te brengen
 • relatief lage kosten 

Een garagevloer verven verlengt de duurzaamheid, zorgt ervoor dat u de garage zorgeloos voor alle mogelijke doelen kunt gebruiken en geeft de ruimte ook een prettige uitstraling. Met bovenstaande tips hebben we u op weg geholpen.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets! 

€15,00
Inno Coatings Ontvetter is een multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Ook geschikt voor tegelvloeren. Lees meer
Ontvetter
Inno Coatings Ontvetter is een multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Ook geschikt voor tegelvloeren.
€15,00
stukprijs va: €0,30 / m2
€149,00€119,50
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes. Lees meer
-20%
Uniprimer
Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes.
€149,00€119,50
stukprijs va: €3,62 / m2
€59,30€52,00
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen. Lees meer
-12%
Pre Dekverf
Pre Dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.
€59,30€52,00
stukprijs va: €5,50 / m2
€214,00€175,00
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen. Lees meer
-18%
Colourcoat
Colourcoat
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen.
€214,00€175,00
stukprijs va: €5,86 / m2
€65,00€59,00
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen. Lees meer
-9%
Clearcoat
Clearcoat
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen.
€65,00€59,00
stukprijs va: €6,00 / m2