• Lorem ipsum

Hoe u uw douchevloer moet verven, ligt aan de ondergrond. Maar het is nooit onmogelijk. Voor elk type vloer is er een geschikte verf. Een compleet nieuwe douchevloer is dus niet nodig.

Douchevloer schilderen

In het algemeen onderscheiden we twee soorten douchevloer: tegels (al of niet van natuursteen) en beton. Hebt u een van deze types, dan moet u altijd deze stappen zetten:

1. Maak de vloer grondig schoon, met een krachtig reinigingsmiddel zonder ammoniak.
2. Repareer scheuren en barsten met Vloerfix.
3. Schuur de ondergrond lichtjes op en maak de vloer hierna stofvrij.
4. Breng 1 laag primer aan.
5. Werk af met 2 lagen vloerverf.

Verf voor douchevloeren

Deze primer brengt u in 1 laag aan en is geschikt voor poreuze, ruwe tegels. In de meeste doucheruimtes worden harde, gladde en/of geglazuurde tegels gebruikt. Hiervoor adviseren we speciale Tegelprimer. Een primer (voorbehandelmiddel) is essentieel voor de hechting. Zonder primer hecht verf niet goed op gladde tegels.

Als dekkende verf wordt Colourcoat veel gebruikt. Deze is ook toepasbaar in badkamers met vloerverwarming. De dekking is zeer goed. U moet wel twee lagen aanbrengen voor het beste resultaat. Met 1 liter van deze verf kunt u 6 - 8 m2 schilderen, wat Colourcoat relatief voordelig maakt.

Colourcoat is vloeistofdicht, duurzaam en leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Ook Pre Dekverf is een goede keuze voor de douchevloer. Het is een slijtvaste epoxy coating, zowel toepasbaar op beton als tegels. Al deze verf voorkomt dat water in de ondergrond trekt. Tevens zijn de producten resistent tegen chemische stoffen. Schoonmaken wordt zo heel eenvoudig. Pre Dekverf is even goed als Colourcoat, maar minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming en voor badkamers met veel lichtinval.

Douchevloer transparant verven

Kiest u voor een transparante afwerking adviseren we Scanofloor Clearcoat. Clearcoat zien we vooral in gebruik bij mensen die een natuurstenen douchevloer hebben. Natuursteen behoudt met transparante Clearcoat het oorspronkelijke aanzien, maar wordt wel extra beschermd. De vloer is daarna ook daarna ook gemakkelijker schoon te maken. Ook natuursteen moet u voorbehandelen met een geschikte tegelprimer.

 
Douchevloer verven:  zo doet u het zelf