klantenservice

Douchetegels verven: doe het zelf met vloerverf!

Douchetegels verven: doe het zelf met vloerverf!

Gaat u douchetegels verven, bent u waarschijnlijk ontevreden over het uitzicht. Gelukkig kan een tegelvloer in douches gemakkelijk worden geverfd. Het feit dat de douchevloer steeds nat wordt, is geen belemmering. U moet wel geschikte verf gebruiken. Wij vertellen welke.

Haast? Wij adviseren de volgende producten:

In de meeste badkamers zien we harde, al of niet geglazuurde tegels. De Tegelprimer S1880 is dan de meest logische keus. Bent u niet zeker welke primer u moet kiezen, vraag ons dan voor advies.

Eerst goed de vloer voorbehandelen

Uw douchetegels verven begint niet met schilderen, maar met grondig schoonmaken. Ontvetten is in een badkamer nog belangrijker dan elders, omdat in badkamers huidvet achterblijven. Dit vet belemmert een goede hechting. Voor het schoonmaken adviseren we een gespecialiseerde ontvetter zoals Inno Vloerreiniger.

Zorg dat de vloer goed droog is voordat u verdergaat. Herstel ook eventuele scheuren of barsten. Dit kan met Vloerfix.

Hierna brengt u een primer aan als voorbehandelmiddel. Zonder primer hecht verf zelden goed op tegels. Hebt u harde en/of geglazuurde tegels, is het verstandig onze speciale Tegelprimer S1880 te gebruiken. Deze brengt u het best aan met een doek. Heel dun: met 1 liter kunt u 25 m2 doen. Dit is een sneldrogend product. U moet 30 minuten tot maximaal 2 uur later de eerst afwerklaag aanbrengen. Anders is de tegelprimer niet meer bruikbaar.

Voor poreuze tegels kunt u Clearprimer gebruiken. Dit type tegels zien we minder in badkamers.

Douchetegels verven met Colourcoat

Als dekkende verf in badkamers wordt Colourcoat veel gebruikt. Deze bijzonder sterke 2-componenten coating geeft een uitstekende dekking.

U moet wel altijd twee lagen aanbrengen. Zorg voor voldoende droogtijd tussen beide lagen. De verf is meestal al na 2 uur overschilderbaar, al is langer wachten verstandiger, omdat de omstandigheden per badkamer kunnen verschillen en niet altijd even gunstig zijn. Normaal doet u 6 - 8 m2 met 1 kg Colourcoat.

Een groot voordeel van Colourcoat is dat deze hittebestendige verf ook geschikt is voor vloeren met vloerverwarming. Daarnaast is Colourcoat waterdicht, zeer slijtvast en leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, zie onze kleurenwaaiers.

Alle producten op een rijtje:

Online bestellen gaat het snelst. U kunt uw bestelling binnen 2-3 werkdagen verwachten.