• Lorem ipsum

Douchetegels verven

Gaat u douchetegels verven, bent u waarschijnlijk ontevreden over het uitzicht. Gelukkig kan een tegelvloer in douches gemakkelijk worden geverfd. Het feit dat de douchevloer steeds nat wordt, is geen belemmering. U moet wel geschikte verf gebruiken. Wij vertellen welke.

Haast? Wij adviseren de volgende producten:

Hebt u poreuze of niet-poreuze douchetegels?

In de meeste badkamers zien we harde, al of niet geglazuurde tegels. Deze zijn niet poreus. De Tegelprimer is dan de meest logische keus.

Bent u niet zeker welke primer u moet kiezen? Een eenvoudig testje maakt het duidelijk. Sprenkel wat water over de tegel. Wat gebeurt er?

  • Blijft het water erop liggen, als pareltjes of een plasje? Dan is de tegel niet poreus en gebruikt u Tegelprimer.
  • Trekt het water gelijk in de tegel, dan is deze poreus en gebruikt u Uniprimer.

Eerst goed de vloer voorbehandelen

Uw douchetegels verven begint niet met schilderen, maar met grondig schoonmaken. Ontvetten is in een badkamer nog belangrijker dan elders, omdat in badkamers huidvet achterblijven. Dit vet belemmert een goede hechting. Voor het schoonmaken adviseren we een gespecialiseerde ontvetter zoals Inno Vloerreiniger.

Zorg dat de vloer goed droog is voordat u verdergaat. Herstel ook eventuele scheuren of barsten. Dit kan met Vloerfix.

Hierna brengt u de primer aan als voorbehandelmiddel. Zonder primer hecht verf zelden goed op tegels. Onze speciale Tegelprimer brengt u het best aan met een doek. Heel dun: met 1 liter kunt u 25 m2 doen. Breng het product gelijkmatig en zeker niet te dik aan. Dit is een sneldrogend product. U moet al een uur later de eerst afwerklaag aanbrengen. Anders is de tegelprimer niet meer bruikbaar.

Voor poreuze tegels kunt u Uniprimer gebruiken. Dit type tegels zien we minder in badkamers.

Douchetegels verven met Colourcoat

Als dekkende verf in badkamers wordt Colourcoat veel gebruikt. Deze bijzonder sterke 2-componenten coating geeft een uitstekende dekking. U moet wel altijd twee lagen aanbrengen. Zorg voor voldoende droogtijd tussen beide lagen. De verf is meestal na 12 uur overschilderbaar, al is langer wachten verstandiger, omdat de omstandigheden per badkamer kunnen verschillen en niet altijd even gunstig zijn. Normaal doet u 6 - 8 m2 met 1 kg Colourcoat.

Een groot voordeel van Colourcoat is dat deze hittebestendige verf ook geschikt is voor vloeren met vloerverwarming. Daarnaast is Colourcoat waterdicht, zeer slijtvast en leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, zie onze kleurenwaaiers.

Wilt u onze producten bestellen, volg dan de links hierboven. U kunt uw bestelling binnen 2-3 werkdagen verwachten.

 


Meer weten over douchetegels verven?

Douchetegels verven is niet moeilijk, maar u moet wel alle instructies volgen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!