• Lorem ipsum

composiet aanrecht verven

Een composiet aanrecht verven is een goede manier om het werkblad nog duurzamer te maken. Met de juiste verf en primer maakt u het aanrechtblad vloeistofdicht en hittebestendig.

Haast? Wij adviseren de volgende producten:

Wat is composiet?

Composiet is een “compositie” van natuursteen en kunststof. Eigenlijk the best of both worlds. De bestanddelen zijn gebonden door kunsthars. De verhoudingen tussen natuursteen, kunststof en hars kunnen variëren. Dit bepaalt de kwaliteit. Maar zelfs “lage” kwaliteit composiet is bijzonder sterk. Het materiaal wordt niet voor niets ook voor vliegtuigen gebruikt.

Wie voor een hoogglans afwerking kiest, heeft het voordeel dat het werkblad minder gevoelig wordt voor vlekken. Het ziet er moderner en chiquer uit. Een mat afgewerkt aanrecht kan iets sneller vlekken vertonen en ook wat donkerder worden. Zorgvuldig onderhoud kan problemen voorkomen. Maak het aanrecht geregeld goed schoon met een vloeibaar schuurmiddel. Laat het drogen na elke reinigingsbeurt.

Hete pannen op composiet werkblad

Composiet is niet poreus en laat bacteriën niet in de ondergrond dringen. Maar wie het aanrechtblad niet behandelt moet extra oppassen met hete potten en pannen. Daarom is een composiet aanrecht verven zo’n goed idee. Hoewel het nog altijd verstandig is om een onderzetter te gebruiken bij hete pannen, vermindert het risico op vlekken wel na een grondige verfbeurt. Een composiet werkblad blijft langer mooi als u het schildert.

Waarmee een composiet aanrecht verven

Voor een composiet aanrecht adviseren we eerst te onvetten met een ontvettende zeep of vloerreiniger, dan een primer aan te brengen en tot slot een dekkende verf in een kleur naar keuze. De primer moet geschikt zijn voor niet-poreuze oppervlakken, de verf moet vloeistofdicht en hittebestendig zijn. Daarom adviseren we 1 laag Tegelprimer als grondverf (zorgt voor een goede hechting op niet-poreuze oppervlakken) en vervolgens 2 lagen warmtebestendige Colourcoat. Lees voor het aanbrengen altijd de instructies.

Wij adviseren de volgende producten voor composiet:

Inno Coatings Tegelprimer
Transparante primer voor niet-poreuze, harde en/of geglazuurde oppervlakken, zoals tegels en natuursteen. Flinterdun aanbrengen, vervolgens na een uur de eerste coating aanbrengen.

 

Scanofloor Colourcoat
Dekkende verf voor beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels, natuursteen en andere harde oppervlakken. Waterdicht en hittebestendig, dus geschikt voor gebruik in de keuken. Duurzaam en kleurvast. Altijd twee lagen aanbrengen. Leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, zie onze kleurenwaaiers.

 

Als alternatief voor Colourcoat kunt u Inno Coatings Topcoat 2K gebruiken. Deze is gelijkwaardig aan Colourcoat maar in kleinere hoeveelheden verkrijgbaar. Eventueel kunt u na de Colourcoat  (of Inno Topcoat 2K) nog afwerken met een extra laag transparante Clearcoat voor extra bescherming.


Meer weten over een composiet aanrecht verven?

Scanofloor Specialist beantwoordt graag uw vragen over het verven van harde oppervlakken zoals vloeren, aanrechtbladen, trappen en meer. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!