klantenservice

Composiet aanrecht verven: met de juiste verf een duurzamer werkblad

Composiet aanrecht verven: met de juiste verf een duurzamer werkblad

Een composiet aanrecht verven is een goede manier om het werkblad nog duurzamer te maken. Met de juiste verf en primer maakt u het aanrechtblad vloeistofdicht en hittebestendig.

Haast? Wij adviseren de volgende producten:

Wat is composiet?

Composiet is populair. Het is een “compositie” van natuursteen en kunststof. Eigenlijk the best of both worlds. De bestanddelen zijn gebonden door kunsthars. De verhoudingen tussen natuursteen, kunststof en hars kunnen variëren. Dit bepaalt de kwaliteit. Maar zelfs “lage” kwaliteit composiet is bijzonder sterk. Het materiaal wordt niet voor niets ook voor vliegtuigen gebruikt.

Wie voor een hoogglans afwerking kiest, heeft het voordeel dat het werkblad minder gevoelig wordt voor vlekken. Het ziet er moderner en chiquer uit. Een mat afgewerkt aanrecht kan iets sneller vlekken vertonen en ook wat donkerder worden.

Zorgvuldig onderhoud kan problemen voorkomen. Maak het aanrecht geregeld goed schoon met een vloeibaar schuurmiddel. Laat het drogen na elke reinigingsbeurt.

Hete pannen op composiet werkblad

Composiet laat bacteriën niet in de ondergrond dringen. Maar wie het aanrechtblad niet behandelt moet extra oppassen met hete potten en pannen. Daarom is een composiet aanrecht verven zo’n goed idee. Hoewel het nog altijd verstandig is om een onderzetter te gebruiken bij hete pannen, vermindert het risico op vlekken wel na een grondige verfbeurt. Een composiet werkblad blijft langer mooi als u het schildert.

Waarmee een composiet aanrecht verven

Voor een composiet aanrecht adviseren we eerst een primer aan te brengen en dan een dekkende verf in een kleur naar keuze. U moet het aanrechtblad wel licht schuren voor u gaat schilderen.

Let bij de verfkeuze op. De verf moet vloeistofdicht en hittebestendig zijn. Daarom adviseren we
1 laag Clearprimer als grondverf en vervolgens 1 laag Colourcoat. Deze combinatie vergeelt het blad niet. Ze wordt ook gebruikt voor vloeren met vloerverwarming.

Hier vindt u de producten:

Colourcoat is leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, zie onze kleurenwaaiers.

Hebt u nog vragen over composiet verven, neem dan gerust contact op.