• Lorem ipsum

Betonvloer verven

Met deze tips wordt betonvloeren verven een gegarandeerd succes.Aanbevolen producten:

 

Voorbehandeling van betonvloeren is cruciaal

Begin niet aan een verfbeurt zonder de juiste voorbehandeling. Beton kom je overal tegen. Toch is het geen doorsneeproduct. Zo moet u een nieuwe betonvloer vier tot acht weken drogen voordat u ze kunt voorbehandelen. Of het beton geschikt is om te verven, controleert door tape op het beton te plakken en na 24 uur te verwijderen. Is er geen condensvorming, kunt u aan de slag.

Maak de vloer goed schoon met een industriële zeep. Vermijd ammoniak. Om de hechting van de vloercoating te verbeteren gebruikt u een betonschuurmachine. Deze kunt u huren bij verhuurbedrijven van gereedschap. Het alternatief is het laten stralen van de vloer. Voordat u gaat verven moet u plinten en randen afplakken met schilderstape. Is er een vloerverwarming, zet deze dan op de laagste stand. Gebruik een primer om de hechting van de toplaag te verbeteren. Kies uit Scanofloor Uniprimer (voor als u dekkend afwerkt) en Clearprimer (transparante afwerking).

Kies de juiste vloerverf voor uw beton

Er zijn veel soorten betonverf, dus kunnen we niet een product noemen waarmee u altijd succes hebt. Scanofloor maakt het wel gemakkelijker door een zo klein mogelijk assortiment aan veelzijdige betonverfsoorten aan te bieden. Gaat u een koude, vochtige vloer schilderen, bijvoorbeeld een garage, schuur of kelder, en zoekt u dekkende vloerverf, dan adviseren wij Scanofloor Pre Dekverf. Voor vloeren in huiskamer, winkels en ruimten met vloerverwarming is Scanofloor Colourcoat de aangewezen keuze als u dekkend wil afwerken. Deze verf vergeelt niet.

Kiest u voor een transparante betonlook is Scanofloor Clearcoat de beste oplossing. Al deze 2-componenten verfsoorten zijn gemakkelijk zelf aan te brengen, met vachtroller en kwast. Duidelijke instructies volgen bij de verpakking.

Betonvloeren onderhouden: niet vergeten!

Onderhoud van een betonvloer die met vloerverf is behandeld, zorgt ervoor dat u lang kunt genieten. Voor het dagelijkse onderhoud adviseren we leidingwater en een natuurlijke, PH-neutrale zeep. Ons leidingwater bevat veel kalk. Het is dus normaal dat er wat kalkaanslag op de vloer kan achterblijven. Goed drogen is daarom belangrijk. Blijft er kalk achter, kunt u dit met een schuursponsje weghalen. Wel voorzichtig doen. Geregeld inwrijven met bijenwas houdt vloeren lang glanzend. Geverfde betonvloeren wast u het beste eens per jaar met Inno Vloerreiniger, het schoonmaakmiddel dat u ook bij de voorbehandeling van dienst kan zijn. Betonvloeren verven is minder vaak nodig bij adequaat onderhoud.

U bestelt onze producten direct in onze webshop.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets! 

€15,00
Multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Ook geschikt voor tegelvloeren. Lees meer
Ontvetter
Multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Ook geschikt voor tegelvloeren.
€15,00Incl. btw
Prijs vanaf: €0,30 / m2
€119,00
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes. Lees meer
Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Voor binnen en buiten. Stofbindend. Laat waterdamp door. Chemisch resistent. Ook voor vochtige ruimtes.
€119,00Incl. btw
Prijs vanaf: €3,62 / m2
€30,00
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent. Perfect voor aanrechtbladen en vloerverwarming. Ideaal voor betonlook. Lees meer
Clearprimer
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent. Perfect voor aanrechtbladen en vloerverwarming. Ideaal voor betonlook.
€30,00Incl. btw
Prijs vanaf: €1,80 / m2
€52,00
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen. Lees meer
Pre Dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Voor woningen, industrie, garages, kelders. Primer aanbevolen.
€52,00Incl. btw
Prijs vanaf: €5,50 / m2
€175,00
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen. Lees meer
Colourcoat
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen.
€175,00Incl. btw
Prijs vanaf: €5,86 / m2
€59,00
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen. Lees meer
Clearcoat
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming, aanrechtbladen, trappen. Primer veelal aanbevolen.
€59,00Incl. btw
Prijs vanaf: €6,00 / m2