klantenservice

Zo maakt u met vloerverf een betonlook vloer in de woonkamer

Zo maakt u met vloerverf een betonlook vloer in de woonkamer De betonlook-vloer is een trend van de laatste jaren. Een betonlook vloer in de woonkamer geeft uw woning een moderne, strakke uitstraling. Bovendien zijn dit soort vloeren gemakkelijk te onderhouden.

De bekenste betonlook-vloer in de woonkamer is een gietvloer. Dit is een naadloze, strake kunststofvloer die u maakt met betonverf. Meestal bedoelen we er een transparant geverfde vloer mee, maar er zijn ook gekleurde vloeren van dit type. Het ligt eraan of u een dekkende of transparante vloerverf gebruikt.

Voordelen van de betonlook-vloer:
 • Eigentijdse uitstraling
 • Vloeistofdicht
 • Supersimpel in onderhoud
 • Slijtvast en duurzaam

Aanbevolen producten


 • Gebruikt u dekkende vloerverf, maakt u een gietvloer met Pre Dekverf. Een alternatief is de niet-vergelende Scanofloor Colourcoat.
 • Als grondverf kiest u Scanofloor Uniprimer, een hechtmiddel dat u eerst aanbrengt. Uniprimer geeft extra bescherming en zorgt ervoor dat de eindlaag goed blijft zitten.
 • Kiest u voor een transparante betonlook, gebruikt u Clearprimer als grondlaag. Daarna zet u er de niet-vergelende transparante Clearcoat op.

Hebt u vloerverwarming? Kies dan Colourcoat (dekkend) of Clearcoat (transparant).

Let op: het gaat hier om 2-componentenverf. Deze wordt geleverd in twee blikken. U mengt de inhoud direct voor gebruik. Hierna hebt u beperkt tijd om de verf te gebruiken. Lees de instructies op de verpakking of de technische data voor de exacte tijd per product.


Hoe maakt u een betonlook-vloer in de woonkamer?


 1. Voordat u begint moet de betonvloer droog zijn. Dit controleert u door een plakbandje aan te brengen en na 24 uur te verwijderen. Zit er geen condens op, kunt u verder.
 2. Schuren bevordert de hechting van betonvloeren. U gebruikt hiervoor het best schuurmachine. De vloer laten stralen kan ook.
 3. Zorg ervoor dat de vloer schoon is. Pingo Cleaner is het beste reinigingsmiddel dat wij kennen.
 4. Plak plinten af. Verwijder eventueel meubilair. Is er vloerverwarming, zet deze dan uit of op de laagste stand.
 5. Breng de grondverf aan. Meestal is een laag voldoende. Gebruik een roller of een kwast.
 6. Is de primerlaag droog (duurt meestal 24 uur) kunt u de eerste laag 2-componentenverf aanbrengen. Breng altijd twee lagen aan, maar let erop dat er voldoende droogtijd tussen de lagen zit. Meestal is dit een dag. Lees meer op de technische fiche.
 7. Houd na de laatste laag rekening met een droogtijd van vijf tot zeven dagen voordat u de vloer volledig kunt belasten.

Alle vloerverf van Scanofloor voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Voor de gegarandeerd laagste prijs koopt u in onze webshop. Snelle levering verzekerd.